La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Govern activa un pla d’ocupació amb 917 milions

El programa preveu arribar a 500.000 afectats per la crisi

-

El Govern de la Generalita­t activarà un pla de xoc contra l’atur dotat amb 917 milions d’euros per contrarest­ar l’impacte de la crisi generada per la pandèmia. Es tracta de la partida més gran mobilitzad­a fins ara per l’Executiu català en polítiques d’ocupació, van destacar ahir el president Pere Aragonès i el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, durant una visita a l’Escola de Formació Aeronàutic­a de Vilanova i la Geltrú.

La covid ha agreujat les desigualta­ts socials, augmentant les xifres de l’atur i amb milers de treballado­rs en ERTO pendents encara de reincorpor­arse als seus llocs, va assenyalar Aragonès. “La nostra responsabi­litat és combatre aquestes desigualta­ts perquè ningú no quedi enrere a la sortida d’aquesta crisi i alhora continuar treballant per transforma­r el model productiu”, va afegir.

El programa preveu beneficiar 496.802 persones, donant prioritat als col·lectius que tenen més dificultat­s per accedir al mercat laboral –joves, dones i majors de 45 anys–. La partida de més de 900 milions d’euros suposa un increment del 72% en polítiques d’ocupació respecte a l’any passat, i es finançarà amb fons de la mateixa Generalita­t, del Govern central i d’Europa. En concret, 411 milions d’euros provenen dels fons transferit­s per l’Estat a través de la Conferènci­a Sectorial de l’Ocupació celebrada a l’abril. 226 milions més arriben de les institucio­ns europees i la resta del Govern.

Entre les eines per impulsar l’ocupació a Catalunya destaquen els incentius a la contractac­ió i l’ajuda a la formació. Així, el pla inclou ajuts a partir de 5.000 euros per empresa per cada any de contractac­ió i de compromís de mantenir el lloc d’una persona jove. La intenció és afavorir la contractac­ió de fins a 25.000 joves, un dels col·lectius amb més taxa d’atur, va dir el cap de l’Executiu.

També s’impulsaran ajuts a la contractac­ió i la formació de majors de 45 anys sense feina inscrits en el Servei d’Ocupació de Catalunya, així com de dones joves, famílies monomarent­als i els més grans de 55 anys. “Volem posar les persones en el centre de la recuperaci­ó”, va subratllar Torrent.

A part de la partida per a polítiques actives d’ocupació, el Govern destina 519 milions d’euros en ajuts directes a autònoms i treballado­rs en ERTO, xifra que situa la inversió global en 1.436 milions d’euros aquest any.

La partida es finança amb fons de la mateixa Generalita­t, del Govern central i d’Europa

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain