La Vanguardia (Català-1ª edició)

Robatori nupcial a la ‘influencer’

Nabilla, estrella francesa de ‘realities’, desvalisad­a en el seu casament a Chantilly

- EUSEBIO VAL París. Correspons­al

París, ciutat mitificada pel seu luxe i sofisticac­ió, també és un paradís per als lladres d’alta volada. L’última víctima ha estat la influencer Nabilla Benattia. Durant la nit de noces, un lladre es va introduir a l’habitació de l’hotel, a la qual no havien arribat encara els noucasats, i en va sostreure joies i regals valorats en almenys 150.000 euros. Els fets es van produir la nit de dimarts a dimecres a la localitat de Chantilly, a uns quaranta quilòmetre­s al nord de la capital francesa. Al lladre el van enregistra­r les càmeres de seguretat de l’exclusiu Auberge Jeu-de-Paume, però encara no ha pogut ser identifica­t ni localitzat per la policia.

Nabilla Benattia, coneguda simplement com a Nabilla, es va casar per segona vegada amb el seu company Thomas Vergara. El primer casament s’havia celebrat fa uns anys a Londres. El lloc escollit per a la segona festa nupcial era el castell de Chantilly, un dels més cèlebres de la regió parisenca, que allotja una extraordin­ària col·lecció d’art, bonics jardins i unes quadres amb cavalls de llegenda, un museu dels equins i espectacle­s eqüestres de fama mundial.

Als 31 anys, Nabilla, d’ascendènci­a algeriana, suïssa i italiana, és una de les grans influencer­s de França, model i estrella de reality shows televisius, igual com el seu marit. Disposa de 6,6 milions de seguidors en el seu compte d’Instagram. La parella, que ja té un fill, resideix a Dubai, per motius de seguretat i tributaris, com fan altres influencer­s per evitar el pagament d’impostos pels seus alts ingressos.

El casament havia de ser un esdevenime­nt grandiós, de pur glamur, per poder ser exhibida a la massa de seguidors obnubilats per una vida aliena d’aparent somni. L’explotació mediàtica havia de contribuir a continuar alimentant el negoci i a pujar el valor de mercat de la protagonis­ta. El casament va ser filmat per la plataforma Amazon Prime. Se sospita que, per la gran logística necessària i a l’assabentar-se molta gent de l’esdevenime­nt, algú va poder donar informació molt precisa perquè es cometés el robatori.

Encara es recorda a París el robatori de l’apartament llogat per l’estrella dels Estats Units Kim Kardashian l’octubre del 2016. Pocs famosos tenen tan mal record de la Ville Lumière. A Kardashian li van robar valuoses joies, entre elles un enorme diamant, amb un preu estimat de 3,5 milions d’euros, que no s’ha recuperat mai. A la capital francesa han estat víctimes d’atracament­s als seus domicilis –alguns amb violència i segrest– diversos jugadors del PSG, entre ells el davanter argentí Ángel Di María i el brasiler Marquinhos mentre estaven disputant un partit. Això va portar el club a incrementa­r encara més la seguretat entorn dels seus futboliste­s. El mateix passarà amb l’exmadridis­ta Sergio Ramos, que va arribar a París dimecres, amb la seva família, en un jet privat.

A França, i a París en particular, els agrada conrear la imatge de meca del superluxe, atès que és un dels seus signes d’identitat, però aquesta fama té uns contrapunt­s molt acusats, com demostra l’esdevingut a Chantilly. La por dels cambriolag­es està molt estesa. Gairebé és una obsessió. Per entrar a molts edificis d’habitatges cal introduir un codi de seguretat, de vegades dos, i tot i així es produeixen robatoris freqüents, fins i tot en complexos residencia­ls aparentmen­t molt protegits. L’exhibició de riquesa tampoc no agrada als que són participan­ts habituals de manifestac­ions de protesta i aldarulls de carrer.

La crema indiscrimi­nada de vehicles aparcats al carrer és, des de fa anys, un esport nacional a França i viu el seu pic les nits del 14 de juliol, festa nacional, i del 31 de desembre. Els cotxes d’alta gamma solen ser els preferits dels piròmans, encara que els modestos tampoc no se salven.

L’ostentació ha tornat a estar castigada, fa pocs dies, arran de la reobertura dels grans magatzems La Samaritain­e, a prop del Louvre, després d’una restauraci­ó molt costosa.

A París li va ser sostret un enorme diamant a Kim Kardashian, i han assaltat les cases de futboliste­s del PSG

El que en altre temps era un establimen­t popular ara és un lloc de preus prohibitiu­s.

Una organitzac­ió d’esquerres va fer pintades als aparadors i a la façana, mentre desplegava un gran pancarta denunciant, amb xifres, l’enriquimen­t del propietari de La Samaritain­e i del grup LVMH (Louis Vuitton), el magnat Bernard Arnault, una de les primeres fortunes del món.

 ?? ANDREAS RENTZ / GETTY ??
ANDREAS RENTZ / GETTY

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain