La Vanguardia (Català-1ª edició)

Recuperen una altra víctima de l’edifici ensorrat a Miami i la xifra puja a 79

- MIAMI

Els equips de recerca de cossos a l’edifici d’apartament­s esfondrat a Surfside, a Miami-Dade (Florida, Estats Units), van rescatar durant les últimes hores de divendres una altra víctima mortal, i així s’eleva a 79 la xifra de morts pel sinistre de fa més de dues setmanes.

L’alcaldessa de Miami-Dade, Daniella Levine Cava, va informar que ara són 61 les persones que continuen desaparegu­des a causa del col·lapse parcial de l’edifici Champlain Towers South, mentre que el nombre de residents localitzat­s es manté en 200.

El nombre de víctimes mortals identifica­des ascendeix a 53, amb 51 notificaci­ons a les famílies que han perdut algun membre en aquest succés tràgic. L’alcaldessa va dir que, “després de setze dies difícils”, podia donar almenys “una petita bona notícia”: la recuperaci­ó d’un gat que va ser trobat viu i lliurat als seus amos.

No va precisar si es tracta d’un dels dos gats que l’organitzac­ió sense ànim de lucre Friends of Miami Animal Foundation intentava localitzar amb ajuda de les autoritats després de rebre informes que dues mascotes de veïns de l’edifici ara enderrocat estaven amb vida.

“Fa unes hores, s’ha trobat amb vida un gat de l’edifici i ara ja és amb la seva família. Aquest petit miracle pot portar una mica de llum a una família”, va apuntar l’alcaldessa.

Érika Benítez, portaveu dels bombers, va assenyalar que els equips de recerca i recuperaci­ó de cossos avancen molt ràpid i seguiran al lloc fins que acabin aquesta tasca.

El governador de Florida, Ron DeSantis, va firmar ahir una ordre executiva que suspèn “indefinida­ment els estatuts i els seus terminis o requisits associats” per al pagament d’impostos a la propietat de tots els contribuen­ts amb l’habitatge destruït o inhabitabl­e pel col·lapse de l’edifici.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain