La Vanguardia (Català-1ª edició)

El president Sánchez premia els seus aliats del PSC al Baix Llobregat

- JAUME V. AROCA Barcelona

Pedro Sánchez va comptar des del primer moment amb un grup d’alcaldes del Baix Llobregat com a aliats en la seva particular batalla per aconseguir la presidènci­a del partit. Entre ells hi havia singularme­nt Carles Ruiz, l’alcalde de Viladecans, i Raquel Sánchez, l’alcaldessa de Gavà, que des d’aquesta setmana serà la nova ministra de Transport i Agenda Urbana.

El nomenament ha causat sorpresa al mateix PSC. Un alcalde d’aquest territori subratllav­a la bona sintonia entre el president del Govern central i l’alcaldessa a la Festa de la Rosa, la principal celebració socialista catalana, que es desenvolup­a en un parc de Gavà i en la qual Sánchez ha participat almenys dues vegades.

D’aquesta manera el PSC recupera terreny al Consell de Ministres amb dos titulars, Miquel Iceta, a Cultura, i la cartera de Transports per a l’encara alcaldessa de

Gavà. Són dues responsabi­litats que ja havien desenvolup­at dos ministres catalans en un executiu de Felipe González, quan Cultura va estar en mans de Jordi Solé Tura i Foment i Transports sota la direcció de Josep Borrell.

Sánchez ja ha comptat en els seus successius governs amb ministres del PSC, Meritxell Batet, que va dirigir Política Territoria­l fins que va assumir la presidènci­a del Congrés; Josep Borrell, que es va responsabi­litzar d’Exteriors, i Salvador Illa, ministre de Sanitat que amb el seu retorn a Catalunya va propiciar la incorporac­ió de Miquel Iceta.

La designació de Raquel Sánchez es produeix en el moment en què s’ha obert el debat sobre l’ampliació de l’aeroport del Prat, l’activitat del qual afecta especialme­nt els veïns del seu municipi. Precisamen­t aquesta setmana va publicar un article en què defensava aquesta polèmica ampliació, malgrat que reclamava mesures per pal·liar els efectes sobre les zones habitades de l’entorn. L’alcaldessa forma part de la Federació de Municipis i Províncies que mira d’aconseguir que els ajuntament­s puguin participar en la gestió dels programes vinculats als fons Next Generation.c

 ?? MAR ROVIRA / ACN ?? Salvador Illa ahir en un acte a Sant Jaume d’Enveja
MAR ROVIRA / ACN Salvador Illa ahir en un acte a Sant Jaume d’Enveja

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain