La Vanguardia (Català-1ª edició)

Si busques, no trobes

- Mariángel Alcázar

Ja ho diu la saviesa popular: buscar alguna cosa és la millor manera de no trobar-la. Em sol passar amb la indumentàr­ia; t’entossudei­xes que necessites unes sandàlies que subjectin el peu i, alhora, siguin airejades i amb un preu, forma i taló raonables, però resulta que, després de recórrer les mil i una sabateries d’aquesta gran botiga que és Barcelona, abans et surt una nafra que encertar el calçat adequat. Rendida, te’n vas de vacances i, pam, te les trobes de morros en una botiga del teu poble (preciós, per cert, es diu Tarazona, a Saragossa).

Això sí que és una metàfora perfecta per al que és la vida, serveix per a l’amor i també per als pisos. A mi m’encanta canviar de residència, de nòvio no tant, però per a les dues qüestions és inútil posar-te a buscar. M’agrada i m’entreté remenar als webs immobiliar­is i en els anuncis d’aquest meu diari que és el seu, i sempre busco un habitatge amb unes condicions determinad­es: alt, assolellat, amb vistes, sense veïns al davant, amb molts armaris, saló ampli, terrassa, dos banys, tres habitacion­s (una per a mi, una altra per als meus trastos i una altra per a convidats) i, a més, una de servei, amb bany i saleta, perquè una amiga meva, molt fina i molt rica, esclar, m’ho ha recomanat perquè la meva futura cuidadora estigui còmoda i jo, independen­t. El mal és que amb la jubilació que ens deixarà el ministre Escrivá molt em temo que seré jo qui s’haurà de conformar amb un habitacle minúscul, encara que potser un dia trobo una ganga.

Els nòvios també els busco amb moltes prestacion­s: alts, amb llum, amb el cap moblat i, sobretot, sense hipoteques, però encara són més cars que el meu pis ideal. Així que val més deixar-ho a l’atzar. Fa un temps, em vaig trobar un ex, que feia vinti-cinc anys que no veia, al carrer d’una ciutat que no era ni la seva ni la meva i on tots dos havíem anat a la recerca d’una altra cosa. Que no és bonic? Ens podíem haver buscat a Facebook, però tot hauria quedat en un missatget amable; trobar-nos per casualitat va ser, a més, molt més divertit.c

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain