La Vanguardia (Català-1ª edició)

Salut comença a fer tests als monitors de colònies

Entre ahir i dijous s’espera fer més de 1.500 proves

- REDACCIÓ Barcelona

La cinquena onada del coronaviru­s continua creixent a Catalunya, amb 8.402 contagis nous les últimes 24 hores, especialme­nt entre els més joves. Davant aquest augment dels positius, ahir la Generalita­t va començar cribratges massius –voluntaris, de franc i sense cita prèvia– dirigits a monitors de colònies, acampades, rutes o camps de treball.

Ahir al matí els monitors van anar als sis punts habilitats a Barcelona, Lleida, Manresa, Girona, Móra la Nova i Tortosa per fer-se un test ràpid d’antígens.

A Barcelona, des que va obrir el punt de cribratge a les deu del matí, l’afluència de monitors que ahir mateix començaven els campaments va ser constant. Entre les deu i les onze es van fer 75 tests i cap no va donar positiu.

Quan arribaven, cadascun dels monitors va haver de signar una declaració responsabl­e. Després, en grups reduïts, se’ls explicava com s’havien de fer la prova ells mateixos. Després de lliurar el test a una infermera esperaven uns vint minuts per saber-ne el resultat.

El dispositiu es repetirà dijous de la setmana que ve i la previsió és que es facin entre 1.500 i 1.800 tests en total.

Les proves les porten a terme profession­als jubilats de l’Institut Català de la Salut, en el cas de Barcelona, personal de la Creu Roja a Lleida i els centres d’urgències d’atenció primària (CUAP) en el cas de Girona, Manresa i les Terres de l’Ebre.

La responsabl­e dels programes intersecto­rials de Salut Pública en la Infància i l’Adolescènc­ia, Laia Asso, va anunciar que aquest dispositiu és provisiona­l i que d’aquí pocs dies es posarà en marxa una altra operació “més estable i amb més punts”, cosa que facilitarà les coses a tot el territori.

Al seu torn, el secretari d’Infància, Adolescènc­ia i Joventut, Alexis Serra, va destacar que el sector del lleure educatiu està fent les coses amb “rigor i serietat” i que és “segur”. De fet, se

 ?? CAROLA LÓPEZ / ACN ?? Dos monitors escoltant les indicacion­s per fer-se ells mateixos el test ràpid d’antígens, ahir a Barcelona
CAROLA LÓPEZ / ACN Dos monitors escoltant les indicacion­s per fer-se ells mateixos el test ràpid d’antígens, ahir a Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain