La Vanguardia (Català-1ª edició)

Tornar a la prevenció “Hem posat tot l’esforç i l’esperança en la vacuna i hem oblidat com cal actuar”

-

Això no s’atura fent tests.

Però gairebé hem deixat enrere la mascareta. Un error?

No va ser un error, el decret és molt clar. Només a l’exterior quan vas sol o amb la teva bombolla. O amb distància. Però proveu d’anar amb algú pel carrer xerrant a metre i mig. El problema és que sense la mascareta hem perdut un senyal. Si te la posaves quan sorties de casa i no te la treies fins que estaves segur, recordaves que estàs en pandèmia. I ara s’ha relaxat.

Es planteja altres mesures? Imagineu que restringís­sim els teatres, que no en tinc cap intenció. Què ens aportaria? Poca cosa, perquè molts dels que hi anirien estan vacunats, tot i que hi haurà gent jove que no. Però al teatre s’hi va amb mascareta.

Es comencen a infectar sanitaris vacunats. La xifra de baixes és preocupant? Poden fer alguna cosa per evitar-ho? Comencem a estar preocupats, sí. Dijous ja teníem 740 treballado­rs de baixa. Estem pensant mesures per protegir-los. Són els que ens han de cuidar. Si en plenes vacances, si en plena vacunació, si amb els centres de primària plens els profession­als comencen a caure... Hi ha equips de primària que estan doblant torn perquè tenen la meitat de la plantilla de baixa. Les mesures que estem pensant s’adoptaran a partir del dia 19. Va sortir bé el nostre model de vacunar tots els que entraven al centre sanitari, com una única bombolla. Va reduir dràsticame­nt les baixes i va frenar els brots dins de l’hospital. Ara haurem de fer una cosa semblant, embolcalla­r-los d’alguna manera. S’estan contagiant a la comunitat, evidentmen­t, i com que estan vacunats, la malaltia no serà greu, però obliga a

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain