La Vanguardia (Català-1ª edició)

Wembley corona el rei

Anglaterra i Itàlia esgrimeixe­n aquesta nit les seves armes per regnar a Europa

-

que gairebé el lapiden des d’alguns sectors per no haver comptat amb el de Camas perquè arrossegav­a problemes físics, amb Gareth Southgate ha passat una cosa semblant, però en el seu cas ha estat per haver confiat en el robust defensor de Sheffield (1,94 m). Maguire va patir una lesió de considerac­ió davant l’Aston Villa a començamen­ts de maig que li va fer perdre’s la final de l’Europa League davant el Villarreal i tot indicava que no podria arribar a l’Eurocopa. Però el selecciona­dor li va mantenir la confiança i es va emportar un bon grapat de crítiques. Maguire no va poder jugar els dos primers partits del torneig, contra Croàcia i Escòcia, i va reaparèixe­r davant la República Txeca, en el tercer duel de la fase de grups. Després de set setmanes sense jugar hi havia dubtes raonables sobre el seu rendiment, però l’aposta de Southgate va donar resultat. Maguire no només va fer un gol contra Ucraïna a quarts de final, sinó que va recuperar tota la química amb Stones des del primer dia, i tots dos es van convertir en peça clau per a la classifica­ció anglesa fins a la final. Els pross només han encaixat un gol en tota l’Eurocopa, el que va marcar el danès Damsgaard de falta a semifinals, i han deixat clar que la solidesa defensiva és una de les seves senyes d’identitat.

La lesió de Maguire abans de l’Eurocopa va suposar una nova prova de foc per al futbolista en el que ha estat el pitjor any de la seva vida. El malson va començar al mes d’agost, durant unes vacances a l’illa grega de Míkonos. L’anglès va ser arrestat després d’un fosc aldarull amb policies que vestien de paisà. Es va estar dos dies sota custòdia policial i posteriorm­ent la justícia grega el considerav­a culpable d’assalt agreujat, resistènci­a a l’autoritat i intent de suborn. La condemna, que es troba suspesa i apel·lada pels advocats del jugador, va ser molt dura: 21 mesos i 10 dies de presó.

Aquest succés truculent va situar Maguire davant dels focus i en va afectar el rendiment a l’inici de la temporada. El central va patir sobre la gespa l’humiliant 6-1 del Tottenham al United i va ser expulsat a l’octubre en la derrota d’Anglaterra contra Dinamarca a la Nations League. L’entorn de la selecció va carregar durament contra ell. L’únic que no en va dubtar va ser Southgate ,però el futbolista va admetre mesos després que va necessitar l’ajuda de psicòlegs per superar aquells moments. Ara viu l’altra cara de la moneda, ha aclarit tots els dubtes i és una torre infranquej­able a la rereguarda anglesa.c

Condemnat a 21 mesos de presó fa menys d’un any, una lesió gairebé l’aparta de l’Eurocopa

Aplaudimen­ts.

Decisiu.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain