La Vanguardia (Català-1ª edició)

Griezmann, a l’expectativ­a

El francès, que sap les dificultat­s que viu el club, no tanca la porta a una sortida

- ANAÏS MARTÍ Barcelona

El Barcelona de Koeman va començar ahir de manera oficiosa la pretempora­da amb tan sols onze jugadors del primer equip. Ter Stegen, Dest, Piqué, Pjanic, Riqui Puig, Neto, Coutinho, Sergi Roberto, Umtiti i els lesionats Dembélé i Ansu Fati es van sotmetre als primers testos PCR. Avui es duran a terme les proves mèdiques i físiques habituals. La resta de jugadors (tots internacio­nals) s’anirà incorporan­t progressiv­ament. Un d’ells és Antoine Griezmann. Al francès se l’espera a la ciutat esportiva la setmana del 19 de juliol, ja que ha estat disputant l’Eurocopa amb França, que va caure a vuitens contra Suïssa. Anirà a Alemanya en l’stage d’estiu que el Barça farà a Stuttgart del 28 de juliol al 3 d’agost. Això si no hi ha canvis. Perquè tal com va dir Ronald Koeman, “fins a l’agost poden passar coses”. Griezmann, que té contracte fins al 2024, és conscient que, amb l’actual situació econòmica del club, no té garantit continuar. El Barça està obert a rebre ofertes perquè les necessitat­s financeres ho reclamen. Als despatxos del Camp Nou es considera que el francès podria tenir mercat a la Premier o a la Serie A italiana, però de moment no han rebut cap oferta. Griezmann no tanca la porta a una sortida, tot i que li agradaria complir el contracte que va firmar amb el Barcelona per cinc anys. Això sí, només se n’aniria si el projecte és competitiu. L’Atlètic sempre és una opció, ja que li té un afecte especial, tot i que tampoc hi ha tants clubs que puguin aspirar a poder pagar l’alta fitxa del jugador.

L’entorn del futbolista assegura que el Barça no s’hi ha posat en contacte ni per tractar del salari ni per plantejar cap oferta. Però estan expectants, perquè saben que la conversa per parlar de tot arribarà. “Griezmann és important. Ha demostrat la seva qualitat. Jo compto amb tots els que tinc. Ja veurem qui es queda i qui no”, ha dit del francès Koeman, que té molt clares les prioritats, entre les quals disposar dels davanters acabats de fitxar Memphis Depay i el Kun Agüero, a més de veure com evoluciona Ansu Fati.

I després hi ha Messi. “El que és més important és fer el màxim perquè es quedi en Leo”, va afirmar l’holandès. No serà fàcil. A més de tractar les sortides, el club està immers en una intensa negociació amb els futboliste­s. L’objectiu és retallar fins a 200 milions d’euros de massa salarial. Fonts que saben quins són els contractes dels jugadors asseguren que la rebaixa ha de ser més que considerab­le per poder renovar Messi, que també s’hauria de rebaixar una fitxa que podria quedar al voltant dels 50 milions, si fa no fa la meitat de l’especifica­da al seu últim contracte.c

 ?? LLIBERT TEIXIDÓ ??
LLIBERT TEIXIDÓ

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain