La Vanguardia (Català-1ª edició)

Colideratg­e “Som un equip de dones molt ampli que hem de canviar la manera de fer política”

-

Creu que afectarà la negociació de la llei d’Habitatge que Raquel Sánchez sigui la ministra? És aviat per saber-ho, però sens dubte tenir una ministra que coneix, perquè ha estat alcaldessa, del drama dels preus abusius del lloguer que pateix la gent espero que ajudi que es compleixi l’acord de Govern i es regulin els preus del lloguer.

L’última oferta del PSOE semblava allunyar les posicions. Som conscients que aquesta llei és urgent i que el nostre país viu una situació habitacion­al que és pràcticame­nt límit. Si permetem, com planteja el PSOE, pujades d’un 10%, significa que una persona que per exemple paga un lloguer, en zones de mercat tensat, de 1.000 euros, n’hauria de pagar 1.100. Toca ser meridianam­ent clara: l’única manera és l’acord de Govern, que és un sistema de referència a índexs que permetria abaixar els preus. És important que la llei compleixi l’acord, perquè el que està pactat obliga i ja vam tenir aquella negociació, ja vam arribar a un punt intermedi entre les posicions del PSOE i Unides Podem, i ara toca complir-ho.

El comiat més emotiu de Pablo Iglesias al Consell de Ministres va ser precisamen­t amb José Luis Ábalos, de qui sempre va elogiar la seva qualitat humana. Vostè el trobarà a faltar?

Sens dubte, i li desitjo el millor en la seva nova etapa.

La reforma fiscal serà la gran batalla dels pressupost­os?

El que ens juguem els dos pròxims anys de legislatur­a és la pròxima dècada com a país. És evident, i tots els experts ho comparteix­en, que l’any vinent compartit amb Yolanda Díaz? Hi ha gent a qui li implosiona el cap perquè tota la política espanyola s’ha fet des d’una lògica fortament patriarcal. Precisamen­t, que els lideratges siguin femenins i feministes té a veure amb una altra manera de fer política. Al·ludeix a Yolanda Díaz i a mi, però som un equip de dones molt ampli, en què hi ha Irene Montero i Ada Colau. Aquella manera de fer política ha de marcar la nova etapa, perquè connecta bé amb el signe dels temps, amb les dones que saben que no hi pot haver sostres de vidre però tampoc terres enganxosos. El fet que estiguem transforma­nt les preguntes és part del poder de la nova etapa.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain