La Vanguardia (Català-1ª edició)

Barcelona vol forjar consensos i més lideratge

L’Ajuntament de la ciutat confia en l’impuls dels fons europeus

- E. MAGALLÓN Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona confia en l’efecte dinamitzad­or dels fons europeus Next Generation per accelerar algunes de la inversions que necessita la ciutat, així com el canvi de model de diferents activitats. Tot i que no se sap la dotació pressupost­ària que serà gestionada per l’Ajuntament, s’espera que sigui de diversos centenars de milions d’euros. Els recursos dels fons europeus es destinaran en el cas de Barcelona a infraestru­ctures d’electrific­ació, rehabilita­ció i al suport a la diversific­ació del model de negoci de diferents empreses.

Pel que fa a les inversions en infraestru­ctures, el tinent d’alcalde d’Economia, Treball, Competitiv­itat i Hisenda, Jaume Collboni, assegura que el repte és aconseguir “visió, lideratge i consens” per tirar endavant els projectes. Sobretot, els que es poden considerar “transforma­dors”.

Pel que fa al concepte “visió”, el regidor assenyala que es refereix a la capacitat per identifica­r els projectes més interessan­ts i prioritari­s. Les administra­cions locals, autonòmiqu­es i estatals han d’exercir un lideratge que permeti posar en marxa els projectes esmentats, afegeix. I tot, precisa el polític, amb un consens entre totes les parts implicades.

“És necessari rellançar alguns projectes paralitzat­s”, reconeix Collboni, i esmenta, entre aquests projectes, el de la Línia 2 del metro de Barcelona o les Rodalies de Renfe. Quan se li pregunta per les infraestru­ctures més urgents, enumera l’aeroport de Barcelona i la xarxa de ferrocarri­l, incloent-hi la xarxa de metro.

Pel que fa a l’hospital Clínic, que és citat a l’informe de l’IESE com a infraestru­ctura prioritàri­a, Collboni assegura que és un exemple de com s’ha desbloquej­at un projecte que estava congelat i que és a més a llarg termini.

Collboni veu claus infraestru­ctures com l’aeroport del Prat, Rodalies i el metro de Barcelona

Des del gener, l’Ajuntament de Barcelona ha anat teixint diverses aliances amb el sector privat, universita­ts i centres de salut per presentar un centenar de projectes elegibles per als esmentats fons europeus. La iniciativa del Consistori –batejada Barcelona, fem plans de futur– va recollir projectes que se cenyeixen als requisits fixats per la Unió Europea en set eixos d’actuació. Collboni recorda que la ciutat té molta experiènci­a en la col·laboració publicopri­vada.c

 ?? LLIBERT TEIXIDÓ ??
LLIBERT TEIXIDÓ
 ?? JAMKIKE RINCÓN / EP ?? Jaume Collboni, tinent d’alcalde d’Economia
JAMKIKE RINCÓN / EP Jaume Collboni, tinent d’alcalde d’Economia

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain