La Vanguardia (Català-1ª edició)

40% de renovables “Necessitem els boscos com a embornals de carboni i per a la biodiversi­tat”

-

cap a una reducció de les emissions de CO2.

Què farem amb aquests ingressos?

Els ingressos aniran al pressupost i també al fons d’innovació. Serviran per ajudar a accelerar la transició verda.

Eximiran els països en vies de desenvolup­ament d’aquest mecanisme?

El nostre objectiu és donar-los suport en la descarboni­tzació. I per a això, tenim un sistema global del clima per finançar-lo a escala internacio­nal. Com a Unió Europea, hem invertit regularmen­t uns 25.000 milions de dòlars per any. Mantindrem aquest nivell, si no és que l’augmentem.

Quan entrarà en vigor aquest mecanisme?

Hi haurà tres anys de preparació i després, una aplicació gradual.

Aquesta aplicació gradual no causarà retards quan necessitem una resposta ràpida? Estem donant una resposta ràpida i ambiciosa. Amb aquest paquet, la Unió Europea estarà al capdavant de la lluita global contra el canvi climàtic.

Augmentara­n la quota d’energies renovables al 40%, però experts i activistes verds temen que incentivar­à la tala de boscos per crear energia per a biomassa.

Els boscos són un dels béns més preuats que tenim a Europa. Són un factor econòmic important, però també els necessitem com a embornals de carboni i per a la biodiversi­tat. Hem d’unir esforços. D’una banda, aprofitar l’experiènci­a i el coneixemen­t de segles sobre com tractar els boscos i, de l’altra, avançar cap als objectius que tots compartim.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain