La Vanguardia (Català-1ª edició)

Pablo Casado felicita els seus: “Us heu carregat set ministres”

Els populars es continuen oposant a la renovació dels òrgans constituci­onals

- ASIER MARTIARENA Madrid

Els estrategs del PP, que menys de 24 hores abans havien qualificat d’“escabetxad­a” el canvi de Govern i arribaven a qualificar Sánchez de “mala persona” –ho va dir el mateix Casado– per la manera com ha despatxat alguns dels seus col·laboradors més lleials, ara han decidit apuntar-se el mèrit del rotund canvi a l’Executiu. Fins al punt que el president del Partit Popular va felicitar els seus diputats: “Us heu carregat set ministres”, els va dir ahir en una reunió a porta tancada a la Cambra Baixa.

Malgrat que la trobada de Casado amb els responsabl­es del partit en diferents comissions parlamentà­ries no estava oberta als mitjans de comunicaci­ó, les càmeres que recollien imatges de la reunió van aconseguir captar el moment –possibleme­nt amb tota la intenció– en què el líder popular defensava aquesta nova lectura de la crisi de l’executiu de Sánchez.

És obra del PP, va venir a dir dir Casado, que considera que Sánchez ha fet un “moviment a la desesperad­a” amb els seus canvis al Consell de Ministres per, tot seguit, felicitar-se pel fet que el PP ja hagi “purgat” 17 responsabl­es ministeria­ls des que Sánchez va arribar a la Moncloa.

El líder del PP afirma que “hi ha una clara debilitat en els perfils” dels nous membres del Gabinet, a qui considera “inexperts”. Considera que Sánchez ha remodelat el Govern en clau interna del PSOE i també possibleme­nt pensant en eventuals canvis d’àmbit regional. En tot cas, apunta que el president ha comès “una irresponsa­bilitat” emprenent aquests canvis “tan dràstics” en plena crisi sanitària i econòmica.

Per tot això, la direcció del partit va transmetre ahir en aquesta

vern, els populars mantenen l’exigència d’unes eleccions i rebutgen la moció de censura que demanen Vox i Cs.

A més, el PP ha seguit els passos de Ciutadans i ahir va reclamar que comparegui­n al Congrés de manera “urgent” els set nous ministres del Govern, els dos que canvien de funcions –María Jesús Montero i Miquel Iceta–, i el president del Govern central.

Precisamen­t ahir la portaveu del grup popular al Congrés, Cuca Gamarra, va tornar a allunyar la possibilit­at d’un pacte per renovar el Consell General del Poder Judicial (CGPJ). “No ha estat mai un problema amb un ministre: sempre ha estat un problema amb el president”.

En el mateix sentit es va pronunciar Beltrán, a Televisió Espanyola: “El PP continua al mateix lloc”, i “els pactes d’Estat i les negociacio­ns sempre hi han estat”, però “el problema consisteix en què Sánchez sempre els ha rebutjat”.c

 ?? ALEJANDRO MARTÍNEZ VÉLEZ / EP ?? Pablo Casado i Isabel Díaz Ayuso ahir en un homenatge a Miguel Ángel Blanco
ALEJANDRO MARTÍNEZ VÉLEZ / EP Pablo Casado i Isabel Díaz Ayuso ahir en un homenatge a Miguel Ángel Blanco

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain