La Vanguardia (Català-1ª edició)

La Fiscalia demana vuit anys de presó per a un militant de les JERC

- REDACCIÓ Barcelona

La Fiscalia demana una pena de vuit anys de presó per a un militant de les joventuts d’Esquerra, les JERC, que serà jutjat la setmana que ve i que va rebre ahir el suport del grup parlamenta­ri dels republican­s al Parlament.

Es tracta de Pol Serena, que va detallar ahir davant els mitjans que va ser detingut i acusat per haver llançat una ampolla d’aigua i una llauna de cervesa “buides” als Mossos d’Esquadra durant la vaga que va convocar la Intersindi­cal el 21 de febrer del 2019 a Catalunya per protestar per l’inici del judici als líders del procés i l’1-O al Tribunal Suprem.

Serena va afirmar que quan va arribar a la manifestac­ió, entre plaça Universita­t i plaça Catalunya, la situació era tranquil·la, i que després on era ell es va succeir un aglomeraci­ó de gent que va entrar a l’estació de plaça Catalunya i alguns van saltar a les vies. Tot i això va assegurar que ell no va baixar a les vies perquè no es podia moure per la quantitat de gent

La Generalita­t sol·licita sis mesos per un delicte de lesions després de la denúncia d’un mosso

que hi havia, i que va ser llavors quan els Mossos van començar a carregar, cosa que va provocar que molta gent intentés sortir per la boca de metro situada entre plaça Catalunya i el passeig de Gràcia.

En aquest context, Serena, com a conseqüènc­ia de la “tensió” viscuda –segons va dir–, va agafar una ampolla de plàstic de mig litre buida i una llauna de cervesa, també buida, i les va llançar contra els agents.

Després d’això, i sense que l’identifiqu­essin ni detinguess­in durant la manifestac­ió, se’n va anar a casa. Quatre mesos després, el juny del 2019, va ser detingut i va passar a disposició judicial.

La Fiscalia demana per a ell quatre anys per atemptat a l’autoritat i quatre més per ocupació de vies públiques i obstaculit­zació del pas del tren, tot i que Serena assegura que no va baixar. La Generalita­t, que es presenta com a acusació, reclama per a ell sis mesos per un delicte de lesions –que el manifestan­t nega–, que és el mínim legal que poden demanar com a administra­ció.

El militant de les JERC va asseverar que si cal arribarà a la justícia europea.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain