La Vanguardia (Català-1ª edició)

En tres setmanes han mort per la covid sis persones d’entre 10 i 39 anys

Entre el 16 de juny i el 7 de juliol, 1.135 pacients de menys de 40, a l’hospital

-

han ingressat a l’hospital joves d’uns vint anys, 9 en total. Cinc nens i adolescent­s d’entre 10 i 19 anys han necessitat atenció en cures intensives.

Els experts en salut pública consideren, tot i això, que aquestes dades quedaran curtes les pròximes setmanes a causa de l’explosió exponencia­l de contagis de les últimes setmanes. Fa dues setmanes que el mateix Fernando Simón, director del Centre de Coordinaci­ó d’Alertes i Emergèncie­s Sanitàries, adverteix de la necessitat de controlar la pandèmia perquè, en contra del que consideren els joves, entre els menors de 39 anys afectats també n’hi ha alguns de greus. I alguns “podrien” morir.

L’Institut de Salut Carlos III notifica 66 ingressos a l’uci de joves, la majoria d’uns trenta anys

De moment les morts no s’han fet públiques, però sí que es comencen a saber casos de joves a les ucis. Ahir es va fer públic que un adolescent de 14 anys estava en estat crític, i dilluns, des de l’hospital Gregorio Marañón (Madrid) es va saber el testimoni d’un jove de 17 anys, en Javier, que acabava de sortir de l’uci, on ha estat quatre dies. En Javier es va contagiar al setembre (asimptomàt­ic), però fa tres setmanes es va tornar a sentir malament. El virus li ha provocat una pneumònia bilateral, amb febre alta, dificultat­s per respirar, deficiènci­a d’oxigen a la sang i diarrea i nàusees. A l’uci ha necessitat suport de ventilació. “Vaig pensar que em moria”, indicava el mateix jove aquesta setmana, que encara no sap com es va contagiar. I demana als joves molta precaució. “Els joves no som immunes. Sisplau, feu servir la mascareta, sortiu només amb un petit grup d’amics i no aneu a discoteque­s”, va recomanar.

 ?? GOVERN D’AUSTRÀLIA ??
GOVERN D’AUSTRÀLIA

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain