La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Consistori destinarà en quatre anys 24,1 milions a les fonts

- RAÚL MONTILLA Barcelona

La comissió d’Urbanisme de l’Ajuntament de Barcelona va aprovar ahir amb els vots favorables dels dos partits de govern, els regidors d’Esquerra Republican­a i els de Barcelona pel Canvi, així com de la regidora no adscrita Marilén Barceló, posar en marxa la licitació del nou contracte de mantenimen­t de les fonts de la ciutat, ornamental­s i per beure, per al període comprès entre el 2022 i el 2026 i per una suma de 24,1 milions d’euros. Els grups de Junts per Catalunya, Partit Popular i Ciutadans es van abstenir.

“La partida augmenta lleugerame­nt, també per qüestions de riscos laborals. Ho presentem en dos lots per treballar en una economia més d’escala”, va argumentar el regidor de Transició Ecològica, Eloi Badia.

El nou contracte preveu subrogar els 76 treballado­rs actuals i augmentar la plantilla en quatre persones. Entre altres requisits s’introdueix­en nous criteris ambientals per a la flota de vehicles necessaris per a la prestació del servei, bàsicament perquè siguin elèctrics, així com altres mesures per reduir les emissions en general.

L’objectiu és garantir el bon funcioname­nt de totes les fonts; el seu mantenimen­t tècnic; la conservaci­ó i la neteja; la revisió de les instal·lacions elèctrique­s, mecàniques, hidràuliqu­es i d’il·luminació, així com el control de la qualitat de l’aigua.

Actualment la ciutat té 1.718 fonts per beure, 324 d’ornamental­s i set de naturals.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain