La Vanguardia (Català-1ª edició)

La meitat de les persones sense sostre han patit agressions

- BARCELONA

Un 46% de les persones que viuen al carrer a Barcelona afirmen que han patit algun tipus d’agressió, sis punts percentual­s més que fa dos anys, mentre que també ha pujat el temps mitjà que fa que viuen al ras: quatre anys i vuit mesos.

Són alguns dels resultats de l’enquesta que va dur a terme la nit del 10 a l’11 de juny la Fundació Arrels, que va fer entreviste­s a 289 persones sense sostre i que va detectar 1.064 persones que pernoctave­n al carrer, gairebé un 20% menys que el 2019, quan es van xifrar en 1.239, malgrat que el director de la fundació, Ferran Busquets, considera que el nombre real podria superar les 1.100 persones.

Amb l’ajuda de 530 voluntaris, les persones sense llar que van voler van respondre a un qüestionar­i per saber el seu grau de vulnerabil­itat i la seva realitat social. L’enquesta ha revelat que un 30% dels que viuen al carrer a Barcelona són de nacionalit­at espanyola, un creixement d’un 6% respecte al 2019.

“Que un 46% de les persones que hem entrevista­t ens diguin que han patit agressions físiques i verbals és un indicador molt preocupant i, segurament, la punta de l’iceberg. La majoria de les persones que viuen al carrer normalitze­n el fet de viure al carrer i tot el que comporta, no solen denunciar ni explicar situacions d’agressions”, ha assegurat Busquets.

“Fa un any, quan estàvem a casa confinats, vam localitzar 1.239 persones vivint als carrers de Barcelona. L’estimació que fem ara parlaria

La mitjana d’edat dels que viuen als carrers de Barcelona, la majoria homes, és de 43 anys

de més de 1.100 persones”, va afirmar Busquets, que va atribuir el descens a “la disminució de la mobilitat de les persones a causa de la pandèmia i el tancament de fronteres i a la conversió d’algunes places d’emergència en places estables”.

“Però no ens podem relaxar en la lluita contra el sensellari­sme i les seves causes, perquè parlar de més de 1.100 no és una bona notícia”, va puntualitz­ar el director d’Arrels.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain