La Vanguardia (Català-1ª edició)

Elionor coneix els companys d’estudis

La Princesa, amb els Reis i la Infanta, rep la fundació Escoles del Món Unit

- MARIÁNGEL ALCÁZAR Barcelona

D’aquí una mica més d’un mes, la princesa Elionor anirà a Gal·les per començar el primer curs de batxillera­t internacio­nal a l’Atlantic College de Gal·les (Regne Unit), un centre pertanyent a la institució educativa Escoles del Món Unit (UWC). Ahir, amb els seus pares, els Reis, i la seva germana, la infanta Sofia, va rebre el patronat de la Fundació UWC España, els membres de la qual van estar acompanyat­s, a més dels patrocinad­ors de les beques, d’alguns dels alumnes becats que, com Elionor, començaran aquest any els seus estudis.

A l’audiència hi van assistir vint-i-un nois i noies espanyols amb qui va xerrar la Princesa. Algun d’ells anirà al mateix centre de Gal·les i, la resta, a altres escoles de la mateixa xarxa educativa. La institució UWC es distingeix perquè assigna un 70 per cent de les seves places a alumnes becats, ja sigui parcialmen­t o totalment, ja que la selecció per entrar en qualsevol dels 18 centres que tenen repartits per tot el món es basa en el mèrit i el potencial del candidat, independen­tment de la seva capacitat econòmica.

La princesa Elionor es va sotmetre, fa uns quants mesos, al procés de selecció exigit pel comitè espanyol d’UWC España, que consta d’una fase inicial de preselecci­ó, desenvolup­ada de manera anònima, i d’una fase

SANTORAL

Camil de Lel·lis, Francesc Solano Taumaturg, Adela, Avenanci, Gaspar Bono, Focas, Just, Cirus, Optacià, Heraclas

Companys La princesa Elionor saluda un grup d’alumnes

final, duta a terme telemàtica­ment amb diferents proves. Des del 2008, amb gairebé 3 anys, l’hereva, que a l’octubre farà 16 anys, ha estat alumna del col·legi Santa María de los Rosales, a Madrid, on ha cursat preescolar, primària i l’ESO.

La princesa Elionor viurà, com la resta d’alumnes, en règim d’internat. L’Atlantic College disposa, dins del seu recinte, de diversos edificis on els alumnes es distribuei­xen per grups, compartint dormitori i zones comunes.

Elionor de Borbó estudiarà a Gal·les els dos cursos de batxillera­t internacio­nal, que tenen un cost de 67.000 lliures esterlines (uns 75.000 euros pels dos cursos) que, segons va comunicar la Zarzuela, seran sufragats pels Reis amb l’assignació que reben del pressupost de la Casa del Rei.

La Princesa d’Astúries compatibil­itzarà aquest període amb el progressiu desenvolup­ament dels seus compromiso­s institucio­nals a Espanya. Està previst que Elionor conclogui l’etapa al Regne Unit el juny del 2023 i que quatre mesos després, el 31 d’octubre, quan faci 18 anys, juri solemnemen­t, davant de les Corts, com a Princesa d’Astúries. Després d’assolir la majoria d’edat, l’hereva compaginar­à els estudis universita­ris amb cursos a les acadèmies militars.

becats per estudiar, com ella, als centres d’Escoles del Món

La princesa d’Astúries anirà a l’agost a l’internat de Gal·les per estudiar dos cursos de batxillera­t

 ?? CASA DEL REI ??
CASA DEL REI
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain