La Vanguardia (Català-1ª edició)

Els tests d’autodiagnò­stic en farmàcies s’aprovaran la setmana que ve

- REDACCIÓ Barcelona

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, va assenyalar ahir a la comissió de Sanitat del Congrés que dimarts que ve, 20 de juliol, portarà a la reunió del Consell de Ministres el projecte de reial decret que regularà la venda al públic i la publicitat dels productes d’autodiagnò­stic de la covid i en permetrà la venda en farmàcies sense prescripci­ó.

“Es fa necessari augmentar la capacitat diagnòstic­a per identifica­r de manera més ràpida la sospita de casos positius i, fins i tot, asimptomàt­ics, com està passant en la població de 12 a 29 anys, i controlar de la manera més eficaç possible la progressió de la pandèmia”, va dir Darias.

“L’exigència de prescripci­ó constituïa una barrera”, ha admès la ministra. Aquesta norma va rebre divendres, 9 de juliol, el preceptiu dictamen positiu del Consell d’Estat, i va ser sotmesa a audiència pública el 30 d’abril.

L’autoritzac­ió per a la venda d’aquest tipus de tests va ser objecte de polèmica fa mesos, quan diverses comunitats, entre les quals Madrid, van demanar que les proves d’autodiagnò­stic estiguessi­n disponible­s a les farmàcies, una mesura que el ministeri va descartar.

Al maig la ministra Darias va justificar el canvi de criteri assegurant que “fins fa ben poc només teníem tests per a ús profession­al”, i ha estat ara, quan ja estan al mercat els d’autodiagnò­stic, quan ha sorgit “la necessitat de regular-los, en aquest moment i no abans”.

Durant la seva compareixe­nça Darias va assegurar que Espanya tornarà “a reduir la taxa de contagis com ha fet altres vegades”, i va advertir que no es pot abaixar la guàrdia.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain