La Vanguardia (Català-1ª edició)

Igualtat demana a la Fiscalia investigar el ‘tiktoker’ que no utilitza condó per abús sexual

- REDACCIÓ Barcelona

La ministra Irene Montero va fer arribar dimarts a la fiscal de sala delegada de Violència sobre la Dona, Teresa Peramato, un escrit en què demana que investigui les declaracio­ns del tiktoker Naim Darrechi, que té 26 milions de seguidors i que en una entrevista va explicar que manté relacions sexuals sense preservati­u perquè “li costa molt”. El jove mallorquí afirmava que diu a les seves parelles que és estèril. El ministeri adverteix que “treure’s el preservati­u o ejacular a dins sense consentime­nt és actualment un delicte d’abús sexual, i amb la futura llei de llibertat sexual serà una agressió”.

A la carta, la ministra adverteix amb preocupaci­ó que “s’està promovent entre la joventut la pràctica anomenada stealthing, que consisteix a treure’s el preservati­u durant una relació sexual sense el consentime­nt de la dona, cosa que a Espanya ja ha estat objecte d’algunes sentències condemnatò­ries d’audiències provincial­s”.

Darrechi va fer aquestes declaracio­ns durant una entrevista amb el youtuber Mostopapi en què va assenyalar que diu a les seves parelles que és estèril perquè s’ha operat amb l’objectiu de mantenir relacions sexuals sense condó i “ejacular a dins”.

Després de la repercussi­ó de les seves paraules, el famós tiktoker, seguit per noies majoritàri­ament molt joves, va voler rectificar, i al seu compte d’Instagram va pujar diversos vídeos en què diu que el seu comentari estava “fora de lloc i que no és veritat”. I afegeix: “Això és una bogeria que he dit jo; tant de bo no hagués sortit”. Així mateix, demanava perdó per la seva “inconsistè­ncia” i per no adonar-se de vegades de la responsabi­litat que té.

El ministeri demana que la fiscal investigui la veracitat de les afirmacion­s que va fer a l’entrevista, que s’identifiqu­in si és així les possibles víctimes i es prenguin mesures. Així mateix, va recordar la importànci­a de la llei de llibertat sexual, aprovada al Consell de Ministres i que iniciarà el seu tràmit parlamenta­ri, que pivota entorn del consentime­nt.

A l’entrevista, Darrechi es mostrava sorprès de no haver deixat embarassad­a cap dona. “No ha passat mai res, i estic començant a pensar que tinc un problema”.

A la carta a la Fiscalia, Igualtat fa referència a aquest delicte d’abús sexual a menors de 16 anys i a possibles delictes per contagi de malalties de transmissi­ó sexual.

El conegut streamer Ibai Llanos va arremetre ahir contra Darrechi i també contra el youtuber Mostopapi per haver publicat el vídeo i va recordar el “mal que fa a les noies”.c

L’‘streamer’ Ibai Llanos rebutja el vídeo i alerta del “mal que fa a les noies”

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain