La Vanguardia (Català-1ª edició)

Llibres per a la maleta

Llibrestiu s’estrena amb 110 punts i 300 activitats a tot Catalunya

- MAGÍ CAMPS Barcelona

Demà a les cinc de la tarda començarà el primer Llibrestiu de la història. “No volem que sigui un Sant Jordi d’estiu. El que volem és enfortir la connexió entre els lectors i les llibreries de proximitat. Els volem agrair la fidelitat per reforçar aquests vincles”. Amb aquestes paraules definia el president de la Cambra del Llibre de Catalunya, Patrici Tixis, l’esperit de Llibrestiu, la festa dels llibres i les llibreries que s’estrena demà, amb intenció de continuïta­t i de ser una data més en el calendari del llibre, que comença amb la Setmana del Llibre en Català, continua amb les festes de Nadal, arriba al punt àlgid amb Sant Jordi i, ara, encara les vacances amb aquesta nova cita estiuenca.

A aquesta primer Llibrestiu, s’hi han adherit 110 llibreries d’una quarantena de poblacions catalanes, cosa que suposa un terç del cens d’establimen­ts dedicats exclusivam­ent a la venda de llibres. Entre totes organitzar­an tres centenars activitats de formats diversos, que van des de les presentaci­ons fins a tallers, música, còctels literaris, tertúlies, actes infantils, contaconte­s... “Aquesta festa es pot celebrar gràcies al suport de les administra­cions –explicita Tixis–, si no, no sortirien els números per organitzar totes aquestes activitats”.

La presidenta del Gremi de Llibreters de Catalunya, Maria Carme Ferrer, expressa el seu agraïment a tothom que ha donat suport a les llibreries durant aquest gairebé any i mig. Entre les administra­cions, la Generalita­t, el Ministeri de Cultura i els ajuntament­s, amb menció especial per a l’Ajuntament de Barcelona, ciutat en què participar­an 52 llibreries, més de la meitat de les existents.

La majoria de les llibreries muntaran parades al carrer, a tocar dels seus establimen­ts, mentre que les activitats que hi han programat se celebraran a l’interior, per garantir la seguretat sanitària i el control d’aforament. Hi ha dues ciutats on les llibreries s’han posat d’acord per organitzar activitats conjuntes i aplegar-se en un sol lloc.

És el cas de Girona, que convertirà la plaça de la Independèn­cia en el centre neuràlgic d’aquest primer Llibrestiu.

El tancament de l’Institut Français de València va fer témer el govern gal pel futur d’una obra que homenatja l’alliberame­nt de París de Paco Roca. El mural forma part de Los surcos del azar, la novel·la gràfica del dibuixant valencià sobre un republicà de La Nueve / Hèctor Sanjuan

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain