La Vanguardia (Català-1ª edició)

Volkswagen vol instal·lar una planta de bateries amb recursos del Perte

- E. MAGALLÓN Barcelona

El grup Volkswagen i Seat van anunciar ahir que demanaran participar en el Perte de mobilitat aprovat pel Govern central per instal·lar una fàbrica de bateries a Espanya i acoblar cotxes elèctrics al país a partir de l’any 2025.

La planta de bateries de la multinacio­nal serà la tercera del grup després de les d’Alemanya i Suècia. Volkswagen no ha concretat si estaria a Catalunya o en una altra comunitat autònoma. Diverses autonomies s’han postulat per acollir la instal·lació per produir 40 gigawatts hora.

Quan es va anunciar el projecte industrial fa ara unes setmanes, la ministra d’Indústria, Reyes Maroto, va assegurar que la planta seria “a prop” de Martorell on hi ha la planta d’acoblament de Seat. Fonts del sector afirmen que la fàbrica estarà en algun punt del corredor que va de la planta de Seat a Martorell a la de Volkswagen a Landaben, a Navarra.

El conseller delegat del grup,

Herbert Diess, va assegurar en un comunicat que “Espanya podria convertir-se en un pilar estratègic de la nostra estratègia elèctrica. Estem disposats a establir tota la cadena de valor de la mobilitat elèctrica al país”.

En el comunicat, Volkswagen va assegurar que “a partir del 2025” es podrien començar a fabricar cotxes elèctrics a Espanya. S’espera que s’acoblin tant a Martorell com a Navarra. Fonts consultade­s estimen que la ubicació definitiva es coneixerà aquest mateix any.

Fins avui, el grup només havia declarat que s’ubicaria a la península Ibèrica o al sud de França, sense concretar res més.

Thomas Schmall, responsabl­e de Tecnologia del comitè executiu del Grup Volkswagen, va dir que la fàbrica de bateries “permetria un subministr­ament altament segur per a la producció de vehicles elèctrics prevista a Espanya”.

Segons el president de Seat, Wayne Griffiths, l’objectiu del grup és transforma­r “la planta de producció de Seat de Martorell en una fàbrica de vehicles 100% elèctrics”.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain