La Vanguardia (Català-1ª edició)

Inditex accelera els objectius per posar fi a les emissions el 2040

- REDACCIÓ Barcelona

Inditex vol convertir-se en una empresa amb zero emissions netes el 2040 i ha dibuixat un calendari que accelera els esforços per anar cremant etapes prèvies més de pressa. Així, renova els compromiso­s de sostenibil­itat, que implicaran tenir una energia 100% renovable el 2022 –pel 80% previ–, utilitzar només cotó reciclat o més sostenible el 2023 –dos anys abans del previst–, reduir un 25% l’impacte de l’aigua a la cadena de subministr­ament i arribar a l’objectiu de zero emissions netes el 2040, deu anys abans que al camí plantejat abans. I ja s’han complert metes per a aquest 2021, com que el 35% de peces compti amb processos i matèries més sostenible­s –ara es vol que aquest pes arribi al 50% el 2022– o que el 65% de l’energia que consumeixi sigui renovable, a l’arribar al 80%.

La nova senda es va presentar en la junta d’accioniste­s d’ahir, a Arteixo. El president, Pablo Isla, va destacar que “la sostenibil­itat és un pilar estratègic igual que la digitalitz­ació i la integració del món físic i el digital”. “És un plantejame­nt ambiciós amb objectius seriosos i de lideratge en sostenibil­itat, que és un element clau en la nostra estratègia”, va incidir. L’empresa continua immersa en una “transforma­ció estratègic­a” que ja ha suposat una inversió d’11.000 milions d’euros, per integrar en una plataforma la gestió de les botigues físiques i la venda en línia. Inditex arriba en l’actualitat a 216 mercats de tot el món, després d’incorporar 25 països a la venda virtual i 29 amb botiga física al llarg del 2020, que va tancar amb 6.829 botigues. En el període 2020-2022, el grup invertirà 2.700 milions d’euros addicional­s en la seva transforma­ció, dels quals 1.000 s’inverteixe­n en digitalitz­ació i 1.700 milions en incorporac­ió de les últimes tecnologie­s en botigues.

En la junta es va aprovar l’increment de la retribució variable d’Illa i de Carlos Crespo, conseller delegat, i un pla d’incentiu a llarg termini en efectiu i en accions per a membres de l’equip directiu. També es va aprovar el dividend de 0,70 euros per acció pels comptes del 2020, any en què les vendes en línia van créixer un 77%, a 6.600 milions. La meitat del dividend ja es va cobrar al maig i l’altra es percebrà el 2 de novembre.

El grup va guanyar 421 milions en el seu primer trimestre fiscal (febrer a abril), l’11,5% menys que l’any previ, amb unes vendes de 4.942 milions, el 50% més, encara molt influït per la comparació amb el pitjor de la pandèmia. Isla va afirmar que veu el futur amb “optimisme i confiança”: després de les restriccio­ns, el 98% de les seves botigues a nivell mundial ja estan obertes.c

Isla posa la sostenibil­itat al mateix nivell que la digitalitz­ació o la integració del grup

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain