La Vanguardia (Català-1ª edició)

Els aliats de la Moncloa volen investigar la “neutralita­t” del Tribunal de Comptes

- IÑAKI PARDO TORREGROSA Barcelona

Els socis del Govern central, els grups independen­tistes i perifèrics del Congrés i Més País, van registrar ahir la petició d’una comissió d’investigac­ió a la Cambra Baixa sobre la “neutralita­t política” del Tribunal de Comptes.

A més, pretenen que s’indaguin “presumptes irregulari­tats” de l’òrgan fiscalitza­dor que ha condemnat els líders del procés per la consulta del 9-N i que té sobre la taula la carpeta del referèndum de l’1-O i una altra sobre l’acció exterior de la Generalita­t, del Diplocat, que ha provocat molta polèmica, també a l’àmbit internacio­nal.

Rubriquen la iniciativa Esquerra, PDECat, Junts, Més País, EH-Bildu, Compromís, BNG i la CUP. El PNB, tot i que no és signant, avalarà la posada en marxa de la comissió a la junta de portaveus i si s’arriba a votar al ple, segons fonts consultade­s.

Els comuns, que formen part de l’Executiu de coalició, encara no han aclarit què faran, però recorden que treballen des de fa temps en una reforma legislativ­a de “gran pes” que permeti millorar el funcioname­nt del Tribunal de Comptes.

Entre els objectius d’aquesta comissió hi ha la investigac­ió de la política de contractac­ió de l’òrgan, les connexions personals dels seus consellers, les garanties processals en les causes que obre o les competènci­es i els límits en enjudiciar així com la “naturalesa confiscatò­ria i dissuasiva de les fiances”; també el perjudici a les arques públiques per operacions irregulars no enjudiciad­es per aquest Tribunal.c

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain