La Vanguardia (Català-1ª edició)

El TSJC avala les reunions de màxim deu persones i el tancament nocturn a les 0.30 h

- TONI MUÑOZ Barcelona

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va avalar ahir les restriccio­ns anunciades pel Govern dilluns per aturar l’explosió de contagis per covid que s’ha registrat a Catalunya. Els jutges van validar les mesures amb què la Generalita­t pretén tancar les platges i les places per evitar grans aglomeraci­ons a partir de dos quarts d’una de la nit, limitacion­s que han revoltat els alcaldes, que les consideren inassumibl­es atesa la incapacita­t dels agents de policia per controlar en alguns casos quilòmetre­s de costa. El TSJC va donar ahir llum verda perquè les reunions als espais públics i restaurant­s no superin el màxim de deu persones i van validar la recomanaci­ó que les trobades en àmbits privats respectin el concepte de grup bombolla. Alhora, també va donar el vistiplau que les activitats nocturnes s’acabin a dos quarts d’una de la nit i que es restringei­xi l’accés als espais públics fins a les sis del matí, com les platges o les places, que els últims mesos han estat escenari de grans concentrac­ions i botellots.

“Es tracta d’una resposta imprescind­ible, adequada i proporcion­ada davant una situació de risc per a drets fonamental­s que en aquests moments han de prevaldre, com els relatius a la vida i a la salut”, van argumentar els jutges en una interlocut­òria dictada ahir.

Una altra de les mesures que també van ser confirmade­s per la justícia és que no es permet beure i menjar a les concentrac­ions en espais públics excepte en sortides escolars, activitats d’intervenci­ó socioeduca­tiva i lleure educatiu, una restricció que pretén posar fi als botellots al carrer. El Ministeri Fiscal va considerar que la mesura era ponderada i no es va oposar que les noves restriccio­ns entrin en vigor.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain