La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Govern diu que “comparteix” la denúncia contra el ‘tiktoker’ Darrechi

- BARCELONA

La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha manifestat aquest dimecres que “comparteix” la denúncia que ha presentat davant la Fiscalia la ministra d’Igualtat, Irene Montero, contra el tiktoker Naim Darrechi per haver admès que mentia a les seves parelles sexuals per no fer servir preservati­u.

“Compartim que es porti a la Fiscalia, com també ja fet l’Institut Balear de la Dona”, ha assenyalat Verge en una entrevista a Catalunya Ràdio en què ha criticat que Darrechi “s’hagi vanagloria­t d’haver comès una agressió”.

Per evitar aquest tipus de casos, la consellera ha defensat la necessitat d’impulsar més polítiques “amb mirada estratègic­a” que abordin des de la prevenció i el consentime­nt fins a l’educació sexual i afectiva a les escoles.

“Es poden prendre una sèrie de mesures per brindar atenció a les persones que han patit un acte de violència, i és de necessitat immediata, però no deixa de ser reactiva”, ha apuntat per reclamar “una estratègia nacional de garantia de drets sexuals i reproducti­us per a les escoles”.

Entre les iniciative­s que ha plantejat, ha proposat desplegar un “abordatge integral amb atenció d’emergència i especialit­zada” en què participin les diferents conselleri­es afectades i donar més formació a tots els actors involucrat­s en el procés.

S’ha referit d’aquesta manera a cossos de seguretat i agents judicials, entre d’altres, per evitar que “es posi en qüestió” si una agressió ha estat motivada per qüestions de LGTBIfòbia, com en el cas d’en Samuel, el jove assassinat a Galícia.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain