La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Mobile rellança la imatge de Barcelona

La projecció internacio­nal de la ciutat es va disparar al llarg de tota la setmana del congrés profession­al

- DAVID GUERRERO Barcelona

L’atípica edició estiuenca del Mobile es va erigir en símbol de la recuperaci­ó de l’activitat econòmica a Barcelona, i l’anàlisi de l’impacte en mitjans internacio­nals i les xarxes socials ho demostra. Els dies del congrés de telefonia mòbil, del 28 de juny a l’1 de juliol, van ser el moment de més projecció internacio­nal de la capital catalana des de l’inici de la pandèmia, segons un informe de monitoratg­e de la marca Barcelona a què ha tingut accés La Vanguardia.

Les cerques a Google van arribar al pic màxim i les mencions de la ciutat en xarxes socials i en la premsa internacio­nal van augmentar un 69% respecte a la setmana anterior, amb uns registres que no es veien des de feia massa mesos sobre una ciutat que abans acostumava a estar entre les més buscades pel seu imant turístic.

Aquesta vegada, a més de la quantitat, també ha destacat la qualitat. Predominen els articles en què es posava en relleu la reobertura d’un esdevenime­nt profession­al d’àmbit internacio­nal amb totes les mesures de seguretat sanitària, així com la reactivaci­ó turística de la ciutat i la creació d’un nou congrés de materials avançats al novembre.

“Ha representa­t el punt àlgid de la marca Barcelona al món”, destaca el tinent d’alcalde Jaume Collboni, que fixa l’inici de la recuperaci­ó de la projecció de la ciutat en la prova pilot del concert sense distàncies i amb mascaretes que va oferir Love of Lesbian al Palau Sant Jordi el 27 de març. L’altre moment de gran impacte va tenir lloc el juny de l’any passat, i també va ser de caràcter cultural. El concert d’un quartet de corda al Liceu per a un públic format per 2.292 plantes va ser una imatge que va fer la volta al món i que està cridada a convertir-se en una de les icones més potents que deixa la pandèmia.

Si aquella fotografia va ser global, la rellevànci­a del Mobile ha estat especialme­nt forta a Àsia, on les mencions de la ciutat van arribar a créixer un 250% durant la setmana del congrés, seguida dels Estats Units, amb un 112%. Malgrat que aquesta vegada hagi reunit al voltant de 20.000 congressis­tes en lloc dels més de 100.000 que atreia en edicions anteriors, l’impacte dona continuïta­t a una tendència. “És un congrés que clarament fa el paper de locomotora de la promoció de Barcelona”, destaca Consol Vancells, responsabl­e del projecte Marca Barcelona.

Cada setmana el seu departamen­t rep una anàlisi del que es diu sobre la ciutat en xarxes i en mitjans, tenint en compte la temàtica i excloent-ne la infinitat d’impactes que genera el Barça, ja que distorsion­a tots els resultats. Vancells ho defineix com una feina de “cirurgia digital” que els permet dur a terme un exercici d’escolta activa per articular posteriorm­ent accions i campanyes en anglès dirigides a països determinat­s o públics molt concrets.c

Les mencions a les xarxes socials i les cerques a internet van arribar a nivells previs a la pandèmia

 ?? MANÉ ESPINOSA ?? El juny de l’any passat l’artista Eugenio Ampudia va col·locar 2.202 plantes a les butaques del Liceu
MANÉ ESPINOSA El juny de l’any passat l’artista Eugenio Ampudia va col·locar 2.202 plantes a les butaques del Liceu
 ?? ÀLEX GARCIA ?? Una imatge del concert de Love of Lesbian al Palau Sant Jordi el 27 de març
ÀLEX GARCIA Una imatge del concert de Love of Lesbian al Palau Sant Jordi el 27 de març

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain