La Vanguardia (Català-1ª edició)

Acord de ciutat per impulsar l’economia social i solidària

- REDACCIÓ Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona vol incrementa­r el pes de l’economia social i solidària a la ciutat. Per aconseguir aquest objectiu ha elaborat un acord de ciutat, una estratègia confeccion­ada per 147 entitats i 203 persones que vol ser el full de ruta de les polítiques municipals des d’ara fins al 2030.

L’acord es proposa de posicionar aquesta economia com una realitat de “prestigi” i aplicable a tots els barris amb la intenció de reduir les desigualta­ts socials.

Al document s’identifiqu­en una desena de projectes concrets, com crear un pol cooperatiu de 4.500 m2 al recinte de Can Batlló. Aquest antiga fàbrica acollirà, entre altres activitats, l’Ateneu Cooperatiu Barcelona Coòpolis com a dispositiu d’incubació cooperativ­a i suport a l’economia social i solidària de referència a Catalunya i a escala internacio­nal.

Així mateix, està prevista la creació d’un fons mixt que potenciï les inversions en aquest sector, l’ampliació de la compra pública responsabl­es per a les empreses d’aquest àmbit i l’increment de la seva presència al món educatiu no formal i en el lleure. D’altra banda, es vol donar més rellevànci­a al consum conscient i a la creació d’un mercat social.

La radiografi­a de l’economia social i solidària a Barcelona revela que sota aquesta denominaci­ó queden englobades unes 4.500 empreses i organitzac­ions en què treballen prop de 60.000 persones.

En l’acord de ciutat s’hi va començar a treballar el 2019 i ahir va ser presentat pel primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, i pel comissiona­t d’Economia Social, Álvaro Porro, en presència de representa­nts de les entitats. Té un pressupost global de 12 milions d’euros en despesa corrent, 7,8 milions en inversions i 2 milions en un possible fons d’inversió.

D’altra banda, Jaume Collboni va mantenir ahir una reunió amb el conseller d’Economia, Jaume Giró, per compartir la seva visió sobre la situació econòmica de la ciutat i el futur dels fons europeus de recuperaci­ó.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain