La Vanguardia (Català-1ª edició)

Vox defensa al Parlament un increment de la plantilla dels Mossos d’Esquadra

- MAYKA NAVARRO Barcelona

Va haver de ser el diputat del grup dels socialiste­s catalans i Units per Avançar, Ramon Espadaler, qui recordés al diputat de Vox al Parlament, Sergio Macián, que fa “quatre dies” la seva formació demanava la dissolució de la policia autonòmica. I ho va fer després de la defensa dels Mossos d’Esquadra que Macián va fer ahir a la comissió d’Interior, on presentave­n una proposta de resolució en què se sol·licitava, entre altres coses, un increment de la plantilla per afrontar els reptes de seguretat.

La proposta de resolució només va rebre el suport del PP, i alguns membres de la comissió, com Xavier Pellicer, de la CUP, van recordar l’acord de bona part de les formacions polítiques de la Cambra per aïllar la formació de l’extrema dreta de les institucio­ns catalanes i es van oposar directamen­t a la proposta sense comentar-la.

Des de la seva irrupció a Catalunya,

Vox ha estat especialme­nt crítica amb la policia autonòmica, de què va demanar en alguns moments la dissolució. Durant la seva intervenci­ó d’ahir, el diputat Macián va assegurar dues vegades que “els Mossos d’Esquadra també són la nostra policia”, i va arrencar la seva intervenci­ó felicitant la feina dels Bombers de la Generalita­t, que les dues últimes jornades han lluitat contra el primer gran incendi forestal de la temporada.

A la comissió d’Interior, i també a iniciativa del grup socialista, es va aprovar per majoria una altra proposta de resolució en què se sol·licitava un increment de les patrulles de seguretat ciutadana als barris barcelonin­s de la Marina del Prat Vermell i la Marina del Port a petició, van assegurar, de les associacio­ns veïnals “davant l’escassetat d’agents uniformats dels Mossos”.

Amb les xifres policials a la mà, ni de lluny aquests barris són en aquests moments els que tenen una incidència més gran pel que fa a criminalit­at a Barcelona.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain