La Vanguardia (Català-1ª edició)

El conflicte de Torre Salses porta Pueyo a destituir el regidor d’Habitatge

- PAU ECHAUZ Lleida

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, va signar ahir tres decrets d’alcaldia per destituir de les seves responsabi­litats polítiques i de gestió el fins ara tercer tinent d’alcalde i portaveu del grup municipal del Comú de Lleida, Sergi Talamonte. De moment l’alcalde es farà càrrec de les àrees que dirigia el regidor cessat: Habitatge i Transició Ecològica. El motiu és la profunda discrepànc­ia expressada per Talamonte davant l’aprovació de la reparcel·lació de les finques afectades pel projecte comercial de Torre Salses, un expedient que Pueyo va dir que s’han vist obligats a aprovar per recomanaci­ó dels informes municipals.

Miquel Pueyo va qualificar la conducta del regidor del Comú de “deslleial”, però confia que la destitució sigui temporal i que el regidor reflexioni sobre la seva actuació política, “ja que hem de governar d’acord amb les nostres conviccion­s –Torre Salses no és el nostre projecte– però assumint les responsabi­litats dels nostres actes”. Segons l’alcalde, “no estic fent cap ultimàtum i crec que és Talamonte qui ha de reflexiona­r sobre la seva continuïta­t; no pot estar al govern i a l’oposició a la vegada”. La destitució només afecta Talamonte, ja que la seva companya de grup, Elena Ferré, continuarà al capdavant de la regidoria de Participac­ió Ciutadana i Lluita contra la Corrupció.

Pueyo, que va estar acompanyat del portaveu de JxCat, Toni Postius, i de la regidora Jordina Freixanet, d’ERC, és conscient que podria perdre la majoria al ple, però confia a negociar i pactar amb la resta de partits, com ara el PSC, Cs i el PP. “Sempre hem tingut voluntat de consens”, va afegir.

La junta de govern local va aprovar sense la presència del representa­nt del Comú l’expedient de reparcel·lació de les finques en què es projecta la construcci­ó del complex comercial de Torre Salses, però també diverses promocions de nous pisos, alguns dels quals de protecció oficial. Dimarts, en una reunió de la junta de compensaci­ó, els representa­nts d’Eurofund, promotora del complex comercial, i altres propietari­s van aprovar per majoria estudiar accions legals contra la Paeria en cas que continuï obstaculit­zant o paralitzan­t el projecte, anomenat SUD 42 i que suposaria una nova àrea de desenvolup­ament urbà entre els barris de la Bordeta i Magraners.

En aquesta junta de compensaci­ó Toni Postius va votar en contra de les accions que puguin perjudicar l’Ajuntament i sorprenent­ment, Talamonte, com a president de l’empresa municipal d’urbanisme, es va abstenir. El Comú explicarà avui la seva reacció davant la destitució de Talamonte.c

La junta de govern local ha aprovat la reparcel·lació de finques per construir el complex comercial

 ?? ARXIU ?? Francesc Macià i Eugènia Lamarca a la casa d’Alcarràs
ARXIU Francesc Macià i Eugènia Lamarca a la casa d’Alcarràs

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain