La Vanguardia (Català-1ª edició)

Claus del triomf “A ‘Masterchef’ has de cuinar bé, però si no tens força mental no aguantes”

-

que construeix una relació llarga amb el client.

En quina mena de cuina es veu?

He descobert que la rebosteria és una pressió dins una pressió. M’identifico amb una cuina molt sincera, que tingui en compte el productor de proximitat i sostenible, cosa que no està renyida amb la tècnica.

Va assajar molt el menú final? Vaig estar dos dies consultant llibres i cuinant dotze hores al dia. Ho vaig repetir quatre vegades.

No els ajuden els jutges?

Ho has de fer tu solet. Si després els agafes de bones potser et donen un consell, però el plat l’has de parir tu.

Què va ser el més complicat? Realment res, perquè ho tenia molt assajat. El pitjor era deixarte alguna cosa al súper. Vaig utilitzar més de 70 ingredient­s que havia de tenir al cap.

Va ser molt emotiu el que va explicar dels seus pares.

Quan van donar l’alta del càncer al pare, la mare ens va dir que li havia tocat a ella. Jo tenia 20 anys i és una experiènci­a dura de gestionar. Però ells anaven al màxim, amb una actitud molt positiva, i això t’impregna. Cal dedicar els esforços al que val la pena, sigui el que sigui, i no preocupars­e per ximpleries.

I molt pacient amb l’Ofelia. És molt intensa. Un s’ha de conèixer i conèixer els altres. Hi ha hagut moments que no l’he suportada i li he dit: ves-te’n tu a la teva habitació i jo a la meva, i quan ens llevem demà tornarem a ser amics.

En Toni ha estat el seu gran amic al programa.

I fora del programa. En algun moment farem algun projecte plegats.

Què farà amb els 100.000 euros del premi?

Primer una gran festa, i després un altre projecte a la masia que vagi més enllà de la gastronomi­a i que connecti amb la natura i el territori. Aprendre tot el que pots extreure de manera salvatge i transforma­r-ho en menjar.

Els jurats se l’han rifat?

Estic obert a qualsevol proposta, però m’agradaria quelcom a Sudamèrica o Àsia, un lloc on la gastronomi­a tingui història. Com més àmplia sigui la teva mirada, més fruits recolliràs. De treballar a casa sempre hi ets a temps.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain