La Vanguardia (Català-1ª edició)

Productes i origen Va guanyar amb un menú basat en la cuina catalana en homenatge als seus avis pagesos

- ENTREVISTA BEGOÑA CORZO SUÁREZ Barcelona

Va ser el concursant que va portar més temps el davantal negre i va arribar a estar deu vegades a prop de l’expulsió del concurs, però malgrat això Arnau París (32) es va acabar alçant amb el triomf a MasterChef 9, el programa de cuina de La 1 en col·laboració amb Shine Iberia. Arnau París va sortir vencedor d’un duel amb regust català amb la també barcelonin­a Meri Gil, filla d’un dels doctors del Barça, i va presentar un menú de proximitat homenatge als quatre avis pagesos.

Després de guanyar, què l’ocupa?

Tota la meva vida està enfocada en la gastronomi­a. He aparcat la venda d’aixetes i he començat un projecte a la masia familiar de Boada, a la Noguera. Munto sopars de quilòmetre zero al Molí la Vansa amb l’ajuda del xef Sergi de Meià.

Ha demostrat una gran capacitat de concentrac­ió.

La meditació m’ajuda. Però cuinant em focalitzo fàcilment perquè hi poso totes les ganes i el cor.

Ha estat el rei del fossat, amb tant de davantal negre.

Els deu fossats piquen molt físicament i psicològic­ament, però també et fan madurar.

MasterChef s’acaba guanyant amb el cap?

És un programa molt mental. Has de cuinar, però la part psicològic­a i emocional és el més bèstia. Has d’estar fort; si no, no aguantes.

No era favorit. Amb quin plat creu que va fer el salt?

En cada programa pensava que me n’aniria. No em vaig postular mai com a guanyador, però amb la tassa de xocolata o les carxofes vaig veure que tenia possibilit­ats reals de guanyar.

També té facilitat de paraula. Un ha de ser conscient del que té i aprofitar-ho. Si tens facilitat de paraula, dedica-t’hi i ven.

I una mica superb?

La supèrbia és en el que crees. Si creus que el teu plat és així, és així. Entenc que pot semblar fanfarró, però jo ho veig més com a autèntic. Si poses aquest plat a la carta, t’has de deixar aconsellar per un profession­al. En un concurs has de defensar el teu projecte.

L’alta cuina té tanta elaboració com màrqueting?

Un producte ben venut sempre guanya. Però si vens el que no és, falles a la gent.

A la cuina hi ha molts venedors de fum?

A la vida hi ha molts venedors de fum. Però el bon venedor és el

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain