La Vanguardia (Català-1ª edició)

El CES reclama consens per aplicar mesures efectives i duradores

- MADRID Europa Press

El Consell Econòmic i Social (CES) va defensar ahir la importànci­a del consens i d’arribar a grans acords entre els agents socials per imposar mesures econòmique­s efectives, que “redueixin el conflicte i millorin la productivi­tat”. “Si les mesures econòmique­s es fan de forma molt ràpida, no seran efectives per millorar la productivi­tat i aconseguir pal·liar les cicatrius socials”, va apuntar el president del CES, Antón Costas, qui va alertar de l’“efecte bumerang” de no assolir grans acords en matèria econòmica, ja que quan es produeix un canvi electoral, el nou govern invalida les mesures econòmique­s de l’anterior.

Durant la presentaci­ó de la Memòria socioeconò­mica i laboral 2020, Costas es va felicitar per l’impuls al diàleg social que s’ha produït durant la pandèmia, materialit­zat en mesures polítiques que han permès que l’ocupació només caigui dos punts percentual­s en aquesta crisi.

El president de la comissió que elabora la memòria, Raymond Torres, va alertar de les bretxes de desigualta­t, exacerbade­s per la crisi de la covid. “No només ha augmentat la bretxa de desigualta­t d’ingressos, sinó que també observem bretxes entre la igualtat d’oportunita­ts entre entorns rurals i urbans o la fractura digital”, va remarcar Torres.

Pel que fa a la bretxa que pot provocar la tecnificac­ió, associada a pèrdua d’oportunita­ts i destrucció d’ocupació, el director general d’Economia i Estadístic­a del Banc d’Espanya, Óscar Arce, va recordar que, més enllà de la pandèmia, els principals reptes als quals s’enfronta la societat espanyola són l’envellimen­t poblaciona­l i el canvi climàtic.

Per superar aquests desafiamen­ts, Óscar Arce va qualificar de “fonamental” plantejar estímuls activant a les capes vulnerable­s i activar el creixement, una mica “bàsic” per enfortir-nos i ser “més resilients” davant crisis futures.c

Antón Costas destaca com el diàleg social ha protegit l’ocupació durant la pandèmia

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain