La Vanguardia (Català-1ª edició)

El PP afina les tropes regionals empès per la decisió del TC

Els barons del PP es reuneixen entorn de Feijóo, que renova el liderat a Galícia

- ASIER MARTIARENA Madrid

La celebració, ahir i avui, del congrés autonòmic del PP de Galícia ha servit a Pablo Casado de marc perfecte per ressituar els seus peons al tauler de joc. Amb l’única candidatur­a a la presidènci­a regional del partit de l’actual president de la Xunta, els populars han decidit convertir el passeig militar d’Alberto Núñez Feijóo en una exhibició de força. Fins al punt que a la crida del líder de l’oposició hi han acudit tots els presidents autonòmics del PP.

L’encarregat de verbalitza­r l’estratègia va ser el secretari general de la formació a Galícia, Miguel Tellado. Després de posar en relleu l’indiscutib­le lideratge autonòmic de Feijóo, Tellado va augurar que el conclave no només esperonarà el PP a la Comunitat, sinó que també ho farà en el conjunt d’Espanya “rearmant-se a tots els nivells de cara a futures cites electorals”.

I, efectivame­nt, aquest és l’escenari amb què treballen a Génova. Convençut de trobar-se en el millor moment de forma dels últims anys, tant orgànicame­nt com pel que fa a enquestes, Casado vol aprofitar l’impuls rebut per la polèmica aplicació dels indults i pel revés judicial del Tribunal Constituci­onal a l’estat d’alarma per reformular la seva estratègia una vegada superada la pitjor part de la pandèmia.

El líder de l’oposició vol sumar a la seva batalla judicial contra el Govern central una altra contesa. L’econòmica, ara que l’arribada dels fons europeus podria aplanar el camí a Pedro Sánchez.

Segons va revelar ahir La Razón, Casado pretén vertebrar una nova imatge “més consistent” i autosufici­ent. I el primer pas serà desempalle­gar-se de la tutela exercida per José María Aznar. “Substituin­t les FAES per Propósito”, un nou laboratori d’idees dirigit per l’exministre Juan Costa i centrat en la

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain