La Vanguardia (Català-1ª edició)

Els delictes sexuals creixen un 33% a Barcelona

-

anar a buscar aquestes denúncies, són subjectes actius per fer aflorar unes denúncies que moltes víctimes, per mil raons, temen presentar. L’Ajuntament de Barcelona, a través de la Guàrdia Urbana, treballa igualment en aquest interès per reduir aquesta xifra negra de delictes sexuals que les dones continuen silenciant per por de tornar a ser víctimes quan expliquin la història.

Els responsabl­es polítics i policials van sortir més que satisfets de la reunió, on van evidenciar que Barcelona viu el moment de màxima coordinaci­ó entre els Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Urbana de Barcelona, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil. Tots els seus representa­nts eren presents a l’Ajuntament, a més de les autoritats judicials i de la Delegació del Govern espanyol.

Tant en un comunicat redactat

De les 4.372 víctimes de robatoris per violència, 1.025 van patir lesions i 53 van requerir assistènci­a hospitalàr­ia

després com en les seves compareixe­nces davant els mitjans de comunicaci­ó, els responsabl­es polítics van voler comparar les estadístiq­ues del primer semestre d’aquest 2021 amb les del 2019, ja que van donar per fet que comparar-les amb les de l’atípic 2020 distorsion­ava la comparació. El resultat, evidentmen­t, xifra en un 44% la reducció de la delinqüènc­ia en termes generals. Obviant que els escenaris són diferents i que aquest primer semestre del 2021, fins al 8 de maig, hi ha hagut restricció de mobilitat i gairebé no han arribat turistes. Per això cal fixar-se en la tendència dels delictes que més preocupen els ciutadans, els robatoris amb violència o els que es fan a l’interior dels domicilis i que van clarament en augment, setmana rere setmana, malgrat la feina policial al carrer.

L’intendent en cap d’investigac­ió de Barcelona, Joan Carles Granja, va voler contextual­itzar els robatoris amb violència i va aportar unes quantes xifres interessan­ts. De les 4.372 víctimes d’aquest tipus de delicte aquest semestre, 1.025 van patir lesions i només 53 van requerir assistènci­a hospitalàr­ia. La resta (618), van registrar ferides lleus.

 ?? MIQUEL GONZÁLEZ / SHOOTING ?? L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en la seva intervenci­ó a la junta de seguretat de Barcelona d’ahir a l’Ajuntament
MIQUEL GONZÁLEZ / SHOOTING L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en la seva intervenci­ó a la junta de seguretat de Barcelona d’ahir a l’Ajuntament

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain