La Vanguardia (Català-1ª edició)

Detingut un fals capità de la Guàrdia Civil que reclutava dones per prostituir-les

- REDACCIÓ Barcelona

Agents de la Policia Nacional han detingut a Granollers un home de 60 anys i nacionalit­at espanyola com a presumpte autor dels delictes d’estafa, usurpació de funcions públiques i amenaces. L’individu es feia passar per capità de la Guàrdia

Civil per oferir a joves estrangere­s la possibilit­at de treballar com a secretàrie­s administra­tives, per un sou de 1.500 euros mensuals. Aquest engany acabava sent una proposició perquè treballess­in per a ell com a acompanyan­ts de luxe oferint els seus serveis en hotels de Barcelona.

La investigac­ió va arrencar gràcies a una denúncia anònima en què s’alertava que un subjecte s’estava dedicant al reclutamen­t de dones joves amb bona presència física, preferentm­ent del nord de l’Àfrica i Llatinoamè­rica, per prestar serveis com a acompanyan­ts de luxe, escorts. Abans de ser selecciona­des se les convocava a una reunió en què se’ls explicava quina feina farien realment, que no tenia res a veure amb la que s’oferia, a més de les retribucio­ns que rebrien a canvi.

En paral·lel, el detingut havia ordit una estratagem­a per enganyar socis potencials i entabanar-los en un negoci que consistia en la venda de béns immobles i mobles embargats per Hisenda, tot això patrocinat per un suposat xeic àrab encarregat de finançar els projectes. Per donar-se importànci­a presumia dels seus contactes amb comandamen­ts de les forces i cossos de seguretat i amb la judicatura. Gràcies a la intervenci­ó policial, cap dels projectes il·lícits no es va arribar materialit­zar, per bé que va causar perjudicis econòmics a algun dels seus socis per un valor d’uns 5.000 euros.

El detingut es feia passar per un comandamen­t de la Guàrdia Civil de la unitat de lluita contra el narcotràfi­c i la prostituci­ó. S’identifica­va amb una insígnia de la Guàrdia Civil i fins i tot va arribar a fer ostentació i a ensenyar una arma, malgrat que mai no ha format part del cos.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain