La Vanguardia (Català-1ª edició)

Banderas fitxa per ‘Indiana Jones’

L’actor s’uneix a la cinquena entrega, que Harrison Ford roda al Regne Unit

- BEGOÑA CORZO SUÁREZ Barcelona

L’Indy no es jubila i ja roda les noves aventures al Regne Unit. Ara s’hi afegirà una altra gran estrella, Antonio Banderas (60), que acompanyar­à Harrison Ford (78) en la cinquena entrega d’Indiana Jones, l’estrena de la qual està programada per al 29 de juliol del 2022. L’actor espanyol ho va confirmar a Instagram després que ho avancés el mitjà dels Estats Units Deadline: “Un honor acompanyar a la pantalla un dels herois més carismàtic­s de la història del cinema, amb Harrison Ford, Steven Spielberg, James Mangold i la resta d’aquest fabulós equip d’Indiana Jones”.

Aquesta vegada la nova entrega de la sèrie creada per George Lucas i Steven Spielberg estarà dirigida per James Mangold. Spielberg, que participa en el projecte com a productor, ha passat el fuet de l’arqueòleg “a una nova generació que aporti la seva perspectiv­a a la història”. En el repartimen­t també hi ha

Phoebe Waller-Bridge, Mads Mikkelsen, Boyd Holbrook i Shaunette Renée Wilson.

Els detalls de la trama de la nova aventura de Jones són vagues, igual que el paper que interpreta­rà Banderas. Però hi ha una pista: Waller-Bridge va ser vista al set de rodatge a Escòcia caracterit­zada amb roba dels anys seixanta, cosa que dona una idea sobre el període històric en què es desenvolup­a la pel·lícula. Mitjans dels Estats Units apunten que la cursa espacial i la guerra freda seran elements de la trama.

Aquesta és l’última pel·lícula de Banderas després d’un petit paper a El otro guardaespa­ldas 2, que va arribar als cinemes el mes passat. Abans va participar en Las aventuras del doctor Dolittle, remake de la cinta d’Eddie Murphy, i aviat apareixerà a Uncharted, l’adaptació d’un videojoc que protagonit­zen Tom Holland i Mark Wahlberg. També reprendrà el seu paper a la seqüela El gato con botas: el último deseo, en què torna a posar veu al felí de Shrek.

Són pel·lícules comercials que

Amb músics A la presentaci­ó de & programa d’entreviste­s amb María Casado a Amazon

Confirmaci­ó Band ras anunciav ue fitxava per amb una foto amb Harrison Ford

Blanco negro,

Indiana li permeten continuar tenint un peu a Hollywood i finançar el seu projecte més estimat i personal: el teatre Soho CaixaBank de Màlaga. “Els diners són un procés gairebé maquiavèl·lic, però un teatre és una cosa física. El puc tocar, en gaudeixo, i la gent gaudeix amb mi. Et tornes més simple perquè tot se simplifica”, explicava en una entrevista a La Vanguardia.

Després de l’infart que va tenir el gener del 2107, el protagonis­ta de Dolor y gloria s’ha anat allunyant dels fastos de Hollywood i prefereix passar més temps a la seva Màlaga natal, on aquest any presentava amb brillantor els premis Goya més estranys i emotius que es recorden. L’actor i la seva parella, Nicole Kimpel, de mica en mica es van desprenent de les propietats fora de territori espanyol. L’última és una mansió a Cobham (a 30 quilòmetre­s de Londres) que venen per 3,5 milions d’euros sis anys després de comprar-la.

Ara Banderas tornarà a terres britànique­s per donar vida al seu personatge a Indiana Jones .El rodatge es du a terme des d’aquest juny entre Grosmont (North Yorkshire) i el castell de Bamburgh a Northumber­land. Treballar a Europa li permetrà compatibil­itzar el cinema i el retorn al teatre després de 15 mesos d’aturada, amb A chorus line. Aquesta adaptació del musical, que va estrenar a Màlaga el 2019, arribarà al teatre Calderón de Madrid el pròxim 8 d’octubre i farà gira per Espanya.

Durant la pandèmia Banderas va rodar Competenci­a oficial ,que protagonit­za amb Penélope Cruz. Està dirigida per Gastón Duprat i Mariano Cohn, i la trama s’ambienta precisamen­t en el rodatge d’una pel·lícula. No se sap si serà tan accidentat com el d’Indiana Jones, que ha patit retards, primer pel coronaviru­s i recentment perquè Harrison Ford es va lesionar una espatlla en l’assaig d’una baralla.

Banderas, que a l’agost farà 61 anys, també té previst tornar a les sèries televisive­s –després de ser Picasso a Genius –amb El monstruo de Florencia, en què interpreta­rà el periodista Mario Spezi, que va investigar els misterioso­s assassinat­s que van terroritza­r Florència entre el 1968 i el 1985.c

ranscendit el paper ò la trama tua als anys de la cursa cial i la guerra freda

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain