La Vanguardia (Català-1ª edició)

La mar de bé

-

Està comprovat que no ets ningú si no aconseguei­xes navegar en un iot i, el que és més important per als famosos, que et facin fotos a la proa o a la popa mentre prens el sol o et fas petons amb el nòvio/ nòvia de torn. El caprici no és barat, i, lògicament, com més gran és l’embarcació més es paga pel lloguer, perquè n’hi ha molt pocs que tenen un iot en propietat.

Un d’ells és el nostre heroi nacional Rafa Nadal, que aquest estiu ha estrenat un catamarà Sunreef 80 Power, que ha batejat com a Great White. Amb 24 metres d’eslora per 12 de mànega, el iot té més de 300 metres quadrats d’espai interior i disposa de quatre cabines per allotjar vuit persones, més vuit més de tripulació en altres dependènci­es. Per als amants de les dades tècniques, el motor del Great White té una potència de 1.200 cavalls i pot arribar a una velocitat de 28 nusos.

Expliquen que costa cinc milions d’euros, que Nadal ha guanyat treballant de valent i el cop de la seva raqueta, però el tennista manacorí s’ha prestat a fer un reportatge publicitar­i, amb fotos dins del vaixell que han estat distribuïd­es per les drassanes Sunreef Yachts, que el van construir a Gdansk (Polònia). Segurament li han fet una rebaixa o un preu especial amb la decoració dels interiors. Al menjador principal hi ha dos televisors de 77 polzades, molt més grossos que la tele que té instal·lada a la seva residència a terra ferma, que es va poder veure gràcies a la foto que el tennista va penjar a Instagram mentre gaudia del partit de l’Eurocopa que van disputar Espanya i Itàlia.

Nadal té un iot amb què podria esmorzar a Mallorca, dinar a Barcelona i sopar a Eivissa, però acostuma a fer passejos a poques milles nàutiques de la costa mallorquin­a.

No és el cas de Marta Ortega, que entre casament i casament (no els seus, sinó els de tots els seus amics que s’han casat les últimes setmanes) recorre la Costa Blava i la Riviera italiana a bord del Drizzle, un dels iots que té el seu multimilio­nari pare i fundador de Zara, Amancio Ortega. La jove, acompanyad­a del seu segon marit, Carlos Toretta, i dels seus dos fills, l’Amancio (del seu matrimoni amb el genet Sergio Álvarez) i la Matilda, de l’actual, gaudeix dels de 67 metres d’eslora del vaixell, que té un cost estimat de 50 milions d’euros, una minúcia quan es té una fortuna de gairebé 100.000 milions d’euros. Que vindria a ser com gastar-se 5 euros a llogar un patinet aquàtic a Benidorm, si és que algun dia aconseguis­sis tenir al banc 10.000 euros.

Una mica més li tocarà a Borja Thyssen quan, per fi, ell i la seva mare, Carmen Cervera, cobrin del Govern espanyol el lloguer de la col·lecció de pintura que els reportarà 6,5 milions d’euros a l’any. De moment el fill de la baronessa, amb la seva dona, Blanca Cuesta, i els seus cinc fills, només tenen per llogar un vaixell i deixar-se veure en aigües d’Eivissa, fins que la seva mare, a més de passar-l’hi una part del lloguer, els deixi el Mata Múa, el veler, no el quadre de Gauguin.c

Només els molt rics gaudeixen de iot en propietat; la resta en lloguen per lluir tipet en alta mar

EL REPÒS DEL TENNISTA

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain