La Vanguardia (Català-1ª edició)

“Viatjant tota sola pel món et passa de tot”

Actriu, viatgera motxillera i apassionad­a del kitesurf

- ENTREVISTA ANDRÉS GUERRA Eivissa

Kira Miró (Santa Brígida, Gran Canària, 1980) va néixer en una família d’artistes: el seu avi va ser un pintor reconegut; el seu pare, el rei de la nit a Las Palmas; la seva mare, directora de producció; el seu germà, actor, i la seva germana, cantant. Així, la primera vegada que va pujar a un escenari va saber que era a la casella de sortida. La guanyadora del programa El desafío acaba de rodar la comèdia Todos lo hacen i necessitav­a un descans. Amb ella recorrem el majestuós Ibiza Gran Hotel, primer 5* GL de les Pitiüses, on ha vingut a recarregar piles abans de travessar l’oceà. A l’agost torna amb l’obra Escape room a Bilbao i altra vegada a Madrid.

Què és el que fan tots?

És la pel·lícula que acabo de rodar a Tenerife, una comèdia negra i de suspens que passa en un hotel rural, perdut en el no-res, i ens vam quedar tancats. Res a veure amb aquest hotelàs!

Quan una canariona trepitja territori chicharrer­o acompanyad­a d’actors godos [de la Península], hi ha conflicte mental ? [Riu] I ara!, quan una canariona que viu amb godos trepitja territori canari és una il·lusió, perquè és arribar a casa: tastar el teu menjar, veure la teva gent, el paisatge... Qualsevol de les illes és casa teva.

El seu esport favorit és el kitesurf. Com es manté en forma si és lluny del mar?

Intento fer esports d’aigua, però sobretot vaig al gimnàs per treballar la musculatur­a. Abans corria com si m’entrenés, ara només per plaer i mantenir el cor.

Parlant de cor, encara surt amb cert fisioterap­euta del Reial Madrid de bàsquet?

No em preguntis per això! [riu]. Prefereixo que no se sàpiga si tinc parella o si no en tinc.

Si porta la seva parella a sopar amb la família, s’avorrirà perquè només parlen de faràndula? Nooo, no parlem gaire de feina. Som de fer el pallasso i de la conya.

A Todos lo hacen es vesteix de núvia. Li agradaria protagonit­zar un casament, el seu?

Sí, però no es dona el cas. Almenys em vesteixo de núvia en ficció, perquè si és per mi... quin desastre. No tinc previst passar per l’altar, però no se sap mai.

Viatjarà fora, aquest estiu? Sí, faré kitesurf en un altre continent. Acostumo a viatjar sola, bé perquè no coincideix­o amb gent en els plans o els temps. Fa anys vaig decidir viatjar sola.

No li fa por?

Passen coses meravellos­es perquè vas més oberta al món i no en la teva bombolla de parella o d’amigues. M’ha passat de tot, conflictes també, però la vida és així. També en tinc a Madrid.

 ?? IRIS SOLANA / IMAM COMUNICACI­ÓN ?? La Kira al vestíbul de l’Ibiza Gran Hotel, el primer 5* GL de l’illa
IRIS SOLANA / IMAM COMUNICACI­ÓN La Kira al vestíbul de l’Ibiza Gran Hotel, el primer 5* GL de l’illa

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain