La Vanguardia (Català-1ª edició)

Marc Cucurella

Futbolista convocat per als Jocs Olímpics

- ENTREVISTA ANAÏS MARTÍ Barcelona

El 2021 és un any que Marc Cucurella (Alella, 1998) no oblidarà mai. Després de superar el coronaviru­s, l’exblaugran­a ara a Getafe va acabar el curs sent el jugador de camp amb més minuts disputats de LaLiga (3.250). Ara és un dels 22 olímpics convocats per Luis de la Fuente per jugar els seus primers Jocs i no hi ha cansament que venci la seva il·lusió. Atén La Vanguardia amb el passat i el futur del Barcelona molt presents.

L’han vacunat?

Sí. Vaig ser un dels primers. Em vaig vacunar el 8 de maig, abans no s’acabés la Lliga. Em van posar Pfizer, només una dosi perquè vaig passar la covid l’estiu passat. Vaig tenir febre i mal de cap, vaig perdre l’olfacte i el gust. Els primers dies de la pretempora­da em va costar molt entrenar-me. Em faltava l’aire. Però no em vaig perdre cap partit.

Un any després arriben els Jocs Olímpics, però sense públic.

És veritat que sense públic perden una mica l’essència. A la vila olímpica no podem sortir de l’habitació, només per anar a entrenarno­s i a fer els àpats. Malgrat tot, continuen sent uns Jocs Olímpics, una cita que té moltíssima repercussi­ó mundial.

Espanya és favorita?

No m’agrada gaire aquest qualificat­iu, però és veritat que tenim un gran equip i una bona proposta de joc. Tenim l’obligació d’arribar lluny. Sentim molta curiositat perquè no hem jugat mai contra seleccions d’altres continents. Crec que els rivals a batre seran Alemanya i el Brasil.

3.250 minuts a LaLiga. Està cansat?

És veritat que acabes una mica cansat. Però sé que d’aquí uns anys no recordaré aquesta experiènci­a pel cansament, sinó perquè he pogut gaudir d’una experiènci­a única, uns Jocs Olímpics.

Llavors entén que Pedri vulgui ser a Tòquio després de disputar una Eurocopa.

És molt jove. Estic convençut que oblidarà el cansament i que només pensarà a gaudir-ne i ajudar l’equip perquè l’èxit sigui col·lectiu.

Quin grau de responsabi­litat té en el fet que Aleñá hagi decidit fitxar pel Getafe?

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain