La Vanguardia (Català-1ª edició)

El seu futur “El Barça és casa meva: no posaria gaires dificultat­s per tornar”

-

En aquest fitxatge no hi he tingut res a veure (riu). Sí que és veritat que al gener, quan va venir cedit, tenia diverses opcions i jo li vaig dir que vingués aquí, que estaria a gust. I crec que el fitxatge és conseqüènc­ia d’això. La veritat és que estic molt content de poder continuar jugant al seu costat.

Els laterals d’aquesta selecció són Miranda i vostè. Dos exblaugran­a. Cap no valia per al primer equip?

Crec que ho hem fet bé, sinó no estaríem ni jugant a Primera ni disputant uns Jocs Olímpics. En el seu moment no ens van donar l’oportunita­t o no es va tenir la paciència necessària. Mingueza, que també està convocat en aquests Jocs i que, com Miranda i jo, coneix el club a la perfecció, ha jugat molts partits i ha acabat el curs oferint un bon rendiment. Amb la gent jove cal tenir-hi paciència.

Passen els anys i el Barça continua amb Jordi Alba al lateral esquerre i sense competènci­a. Jordi Alba és el millor lateral esquerre que hi ha. Durant el poc temps que vaig passar amb ell m’hi vaig fixar molt. I sempre pensaré que no em van donar l’oportunita­t de poder demostrar que podia jugar allà. Em van donar set minuts quan vaig debutar a Múrcia i ja està... Així ni pots demostrar el teu talent ni el tècnic pot pensar que no tens el nivell. Si no hagués pres la decisió de marxar, estic convençut que ara no estaria preparant uns Jocs Olímpics.

Quin consell donaria a Riqui Puig?

Jo crec que a tot futbolista li agrada jugar i, si no compten amb tu, es passa malament. En Riqui té un talent espectacul­ar, però si no jugues no et veuen. Jo vaig decidir marxar per tenir minuts i crec que m’ha sortit bé. Però això és una decisió molt personal.

Messi ara és un agent lliure. Crec que tots ens pensàvem que no s’arribaria mai a aquest punt. Però pel que llegeixo a la premsa, Messi continuarà. El Barça és casa seva i enlloc no estarà millor. Laporta ha aportat aire fresc i confiança. Espero que faci bé la seva feina perquè el club torni a ser on es mereix.

Un altre que participar­à en els Jocs després de jugar l’Eurocopa és Eric Garcia. El del planter ha de marxar per tornar i jugar?

És veritat que aquest any s’ha confiat més en la Masia, però crec que en part és perquè no es podia fitxar. Així doncs, crec que sí, que si marxes et valoren molt més que si et quedes. No només ha passat amb l’Eric. També amb Piqué, Alba, Fàbregas... Tots han marxat per tornar i jugar.

I a Marc Cucurella li agradaria tornar?

El Barça és casa meva, és on he crescut. I sí, em vaig quedar amb les ganes i el disgust de no poder jugar al Camp Nou. La veritat és que no posaria gaires dificultat­s per tornar.c

 ?? EP ?? Marc Cucurella és un dels 22 futboliste­s espanyols convocats per disputar els Jocs Olímpics
EP Marc Cucurella és un dels 22 futboliste­s espanyols convocats per disputar els Jocs Olímpics

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain