La Vanguardia (Català-1ª edició)

Arxivada la denúncia contra Messi i la seva fundació per estafa

Barça L’argentí està de vacances amb la família a Miami

- ANAÏS MARTÍ Barcelona

Leo Messi, que descansa a Miami amb la família, va rebre ahir bones notícies. La jutgessa de l’Audiència Nacional María Tardón va arxivar la denúncia presentada contra el futbolista i diversos membres de la seva família per presumptes delictes contra la hisenda pública, comptables, estafa i blanqueig de capital a través de la seva fundació.

A la interlocut­òria la magistrada assenyala que després d’una “investigac­ió especialme­nt complexa i exhaustiva” de gairebé dos anys no s’ha acreditat que la Fundació Leo Messi fos un mer instrument utilitzat per desviar i ocultar fons per eludir el pagament dels tributs correspone­nts i incorporar-los al seu patrimoni, tal com sostenia el denunciant, Federico Rettori. La jutgessa afegeix que tampoc no s’ha acreditat la utilitzaci­ó de comptes bancaris per ocultar el veritable propietari de béns ni l’ús de conceptes que no es correspong­uessin amb la realitat.

Amb la renovació de Messi encarrilad­a, tot i que no està previst que s’oficialitz­i aquest cap de setmana, l’activitat no cessa a Barcelona. Joan Laporta va posar rumb ahir a Tel-Aviv. No només assistirà al clàssic que el Barça Legends disputarà dimarts al Bloomfield Stadium. També aprofitarà l’estada de cinc dies per a una recepció institucio­nal i fins i tot per a diverses reunions relacionad­es amb possibles patrocinis.

Per la seva part, la secretaria tècnica continua negociant amb l’Atlètic per provar de desencalla­r l’operació d’intercanvi de jugadors que inclou Griezmann. A més, la setmana entrant el Barça ha citat els agents de Dembélé per intentar segellar-ne la renovació. Si no ho fa, el francès podria quedar-se a la grada. També es continua treballant per tancar la sortida de Braithwait­e, amb ofertes de la Premier. Menys optimisme hi ha amb Coutinho per falta d’ofertes de clubs d’alt nivell.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain