La Vanguardia (Català-1ª edició)

Rahm torna al partit

Golf El golfista basc se situa a sis cops del líder després de la segona jornada de l’Open Britànic que es disputa al Royal Saint George’s de Sandwich

- CARLOS NOVO Madrid

Jon Rahm (26), número dos mundial, va signar la millor targeta del dia amb -6 a la segona jornada de l’Open Britànic que es disputa al Royal Saint George’s de Sandwich. Va tancar el dia dotzè a la general, per quedar en -5 en total, a sis cops del sudafricà Louis Oosthuizen, que va dormir com a líder en solitari amb el seu -5 del dia per obtenir un -11 (129 cops en les dues primeres rondes, rècord del torneig).

Oosthuizen ve de ser segon en els dos últims grans i ja sap el que

Tot i que no va obrir bé la jornada, el golfista de Barrika va tancar el divendres amb la millor targeta del dia, un -6

és guanyar el British, tot i que el seu triomf quedi llunyà en el temps, ja que havia tingut lloc l’any 2010 a la catedral de Saint Andrews.

I això que Rahm no va començar bé. Va encadenar 5 parells seguits als primers clots i els fantasmes de la ronda inaugural van començar a aparèixer. Tot i això, amb una precisió mil·limètrica a l’approach, va anotar dos birdies seguits en el sisè i el setè clot que van començar el seu recital.

Rahm es va rescabalar del forat 9, el búnquer del qual havia truncat el seu recorregut dijous, amb un birdie. I a la segona volta va completar la nòmina amb tres birdies seguits al 13, 14 i 15, per tancar el registre en 64 i impulsar-se fins a la dotzena posició.

El basc havia tingut l’oportunita­t de batre el rècord de volta al camp anglès (-7), actualment en mans de Sir Nick Faldo i Rayne Stewarts, però va desaprofit­ar el putt per a birdie al forat 18.

Shane Lowry, el vigent campió del torneig, també va millorar les prestacion­s i va acabar en -5 el dia i -4 en total.

Darrere d’Oosthuizen ve un duo de nord-americans: Colin Morikawa, que va presentar com Rahm una targeta de -6 per situar-se en -9, i Jordan Spieth, un altre dels favorits, que va tancar el dia amb -3 i es va quedar en -8.

Alguns il·lustres van quedar fora del tall, com per exemple l’italià Molinari, guanyador del torneig el 2018; el suec Stenson, campió el 2016, o l’anglès Hatton, tots amb +2.

També els espanyols Campillo, amb parell per a +2; Cabrera Bello, +3 per a +4, i FernándezC­astaño, +3 per a +4. El campió del PGA d’aquest any, Phil Mickelson, va ser un altre que es va acomiadar amb +2 per a +12.

A l’altra gran basa espanyola a la competició, la del castellone­nc Sergio García, no li va anar tan bé com al golfista de Barrika. Tot i que va tenir moments estel·lars, un bogey a l’últim clot l’ha deixat avui amb -1 per a un -3 en total. A vuit del líder, tindrà les seves opcions, tot i que reduïdes el cap de setmana. L’emoció està assegurada.

 ?? GLYN KIRK / AFP ?? Jon Rahm ahir al British Open
GLYN KIRK / AFP Jon Rahm ahir al British Open

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain