La Vanguardia (Català-1ª edició)

Álvarez-Pallete aposta per un model laboral híbrid en el futur

La pandèmia no frena el desenvolup­ament del pla estratègic de Telefónica, diu el president

- REDACCIÓ Barcelona

El president de Telefónica, José María Álvarez-Pallete, ha apostat per un model híbrid de presencial­itat i teletrebal­l com a pauta per al futur de les empreses. Durant una entrevista a Quest Means Business, el principal programa econòmic de la cadena dels Estats Units CNN, el president de l’operadora ha defensat la “utilitat” de la flexibilit­at laboral i el teletrebal­l, però ha advertit que no es pot treballar “completame­nt en remot”. Álvarez-Pallete ha explicat la importànci­a de mesurar l’impacte que el treball a distància té en la productivi­tat i en la creació de valor i les pèrdues que pot comportar en altres camps, com ara l’atenció al client.

Álvarez-Pallete ha explicat els canvis que la firma ha introduït en la manera de treballar de la seva pròpia plantilla, en la qual el nou conveni col·lectiu introdueix dues jornades de teletrebal­l.

El directiu ha subratllat la importànci­a que la pandèmia ha tingut en la digitalitz­ació de la societat. Segons el seu parer, la població va perdre la “por a la digitalitz­ació durant el confinamen­t” i en tot just cinc setmanes es van produir avenços que l’empresa no esperava en cinc anys. “Ningú no estava preparat per a això”, va recalcar amb referència a la necessitat de posar tot el lleure, l’educació i la vida empresaria­l 100% a treballar en línia. I encara així, va assenyalar, la xarxa de Telefónica “va aguantar bé” l’increment del trànsit.

Al laboratori 5G que la companyia té a Madrid, Álvarez-Pallete va explicar el lideratge de l’operadora en el desenvolup­ament d’aquesta tecnologia, que és segons el seu parer una revolució per l’eliminació de la latència, la possibilit­at que hi hagi milers de dispositiu­s connectats i que les dades que recullin es processin en temps real.

El directiu també ha recordat que la companyia ha pogut executar el pla estratègic, aprovat a finals del 2019, malgrat la pandèmia. El pla marcarà el futur de la companyia i pivota sobre cinc eixos: la concentrac­ió del grup en els seus quatre mercats clau (Espanya, Alemanya, Regne Unit i Brasil); millorar l’ús de capital reduint la seva exposició a altres mercats, especialme­nt a Llatinoamè­rica; crear Telefónica Tech per prestar serveis de valor afegit als seus clients empresaria­ls; l’impuls a Telefónica Infraestru­cturas i la implantaci­ó d’un nou model operatiu, més eficient.

Álvarez-Pallete va destacar també la importànci­a de produir contingut audiovisua­l local per “diferencia­r l’oferta” de la seva plataforma. El directiu va reconèixer que és impossible competir amb les grans productore­s audiovisua­ls per fer grans sèries d’impacte internacio­nal, però en canvi, va assegurar, sí pot competir amb produccion­s més econòmique­s per a les quals té accés al talent local i que la fan més atractiva per als seus clients que altres plataforme­s.c

 ?? EMILIA GUTIÉRREZ ?? José María Álvarez-Pallete, president de Telefónica
EMILIA GUTIÉRREZ José María Álvarez-Pallete, president de Telefónica

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain