La Vanguardia (Català-1ª edició)

Feijóo s’ancora a Galícia i avala Casado en la batalla per la Moncloa

- REDACCIÓ Barcelona

Hi va haver un temps que a Alberto Núñez Feijóo se l’esperava a Madrid per prendre el comandamen­t d’un Partit Popular en hores baixes. Aquella època ha passat. Feijóo es queda a Galícia, on ha aconseguit renovar el mandat com a president de la Xunta quatre vegades des del 2009.

Feijóo entrega a Pablo Casado la responsabi­litat d’arribar a la Moncloa. “El millor president que pot tenir Espanya ara com ara és Pablo Casado, després de fer la reflexió correspone­nt ho penso i per això ho dic”, va afirmar al congrés regional del partit que l’ha elegit com a líder dels populars gallecs per cinquena vegada.

Aquest cap de setmana –de fet, divendres i dissabte– el PP ha celebrat amb magnificèn­cia aquest esdevenime­nt. Tots els barons del PP han passat per Santiago de Compostel·la, on s’ha celebrat el congrés regional, que ha tingut la reaparició de Mariano Rajoy, amb qui els dirigents actuals del Partit Popular no tenen costum de coincidir, almenys en actes públics. Rajoy va expressar suport a l’“alternativ­a assenyada” que representa Pablo Casado.

De fet, en realitat el conclave gallec s’ha convertit en una exhibició d’unitat entorn del seu candidat a la presidènci­a del Govern central en què també ha participat Isabel Díaz Ayuso, amb qui Feijóo no ha amagat mai unes diferèncie­s substantiv­es de fons i de forma.

Casado, impulsat pel bon ambient de la cita gallega, va assegurar ahir que un PP “fort, unit, amb principis i valors clars i amb programes que solucionen els problemes dels espanyols és imbatible”.

Aquesta setmana, dimecres, ha convocat una junta directiva del PP amb l’objectiu de fer balanç dels seus tres anys al capdavant del partit, i ja ha posat data per al congrés de la formació: se celebrarà el 2 i el 3 d’octubre a València.

La qüestió és no perdre la inèrcia.c

 ?? XOÁN REY / EFE ?? Alberto Núñez Feijóo al congrés regional del PP
XOÁN REY / EFE Alberto Núñez Feijóo al congrés regional del PP

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain