La Vanguardia (Català-1ª edició)

Habitatge públic “En la construcci­ó també hi han de participar municipis i promotors privats”

-

de relació, al jutge potser li falta un paper dels serveis socials... Analitzare­m quin és el circuit i on es trenca perquè el 9 d’agost s’acabava la moratòria per evitar els desnonamen­ts.

Habilitara­n mecanismes perquè els fons europeus arribin a les entitats socials?

Tenim dues bosses, uns 320 milions en tres anualitats, destinats a benestar i família, i uns 500 per a habitatge. Una part dels diners aniran a obres de rehabilita­ció, una altra a despeses de la conselleri­a com la digitalitz­ació dels sistemes d’informació, que són molt obsolets. A més, un 15% es destinarà als ajuntament­s i l’altra part serà per a les entitats.

Quan arribaran?

Serem el primer departamen­t de la Generalita­t que firmi el conveni dels fons amb la Moncloa al juliol i al setembre traurem les bases de la convocatòr­ia pública. El problema és que passen per Madrid, i, a banda que l’Executiu se’n queda una part considerab­le, marca les línies d’actuació dels fons que es transferei­xen a les comunitats. Cada comunitat té les seves pròpies necessitat­s i plantejare­m una reclamació a l’Executiu central.

El percentatg­e d’usuaris de les entitats socials que percep la renda garantida de la ciutadania (RGC) és molt petit. Encara hi ha moltes barreres. Es corregirà aquesta circumstàn­cia?

És veritat. Tenim uns 430 milions d’euros aquest any i la llista d’espera està a zero. Als dos mesos es dona una resposta per part de l’administra­ció. Com és possible que estigui a zero i hi hagi alhora tanta gent en el llindar de la pobresa?

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain