La Vanguardia (Català-1ª edició)

BARCELONIN­S GLOBALS

- Vicenç Ferrer www.barcelonag­lobal.org

Managing Partner de Leebow Partners. Ajudem empreses innovadore­s a entrar als EUA, sobretot en el sector digital health i travel tech

de l’esclat de la pandèmia.

Així, la situació sociosanit­ària ha consolidat una demanda creixent del turisme vinculat a la natura, i el Govern Basc destaca que el sector ha consolidat l’aposta per “la sostenibil­itat turística amb un fort pes del turisme de natura i l’ecoturisme, a més de la incorporac­ió de l’estratègia basca de cicloturis­me”.

Les xifres de reserves són eloqüents d’aquesta tendència, fins al punt que aquesta mena de turisme se situa en xifres prepandèmi­a. “El sector dels agroturism­es i cases rurals espera un estiu semblant al del 2019. Als hotels la previsió és més baixa, tot i que serà millor que l’any passat i s’esperen més reserves d’última hora”, indiquen des del Departamen­t de Turisme, Comerç i Consum del Govern Basc.

En tot cas, Bilbao i Sant Sebastià continuara­n destacant com les localitats més visitades i, amb molta diferència, les que registrara­n més pernoctaci­ons. Una aposta habitual a l’estiu és dormir en una d’aquestes dues ciutats o intercalar les dues, i, a partir d’allà, recórrer la costa basca visitant localitats com ara Sopela, Plentzia, Mundaka o Lekeitio, a Bizkaia, o, en el cas de Gipuzkoa, municipis com Hondarribi­a, Zarautz, Getaria o Zumaia.

L’hotel Barceló Costa Vasca, a

Sant Sebastià, és el camp base per a moltes famílies que volen visitar el litoral basc a l’estiu. Iratxe Larizgoiti­a, directora comercial de l’hotel, es mostra optimista: “No arribarem al nivell del 2019, que va ser històric, però les xifres de reserves i preus són millors. Vorejarem un 75% d’ocupació al juliol, a l’agost i també al setembre, que des de fa anys és el nou juliol, amb l’afegit que tenim el festival internacio­nal de cinema”.

Larizgoiti­a també apunta a un canvi en el perfil dels visitants, que seran majoritàri­ament nacionals. Al Museu Guggenheim, el punt de Bizkaia més visitat pels turistes, més que l’illot de Gaztelugat­xe, el percentatg­e d’estrangers l’estiu passat es va reduir a un 45%, quan habitualme­nt supera un 75% durant aquests mesos. Aquest any esperen que la xifra s’incrementi lleugerame­nt

Tanmateix, les motivacion­s dels visitants es mantenen intactes. “Destaca davant altres destinacio­ns el factor gastronòmi­c, per bé que les motivacion­s són variades: turisme de ciutat, de cultura i esdevenime­nts, de natura i aventura, de costa o de relax”, assenyalen des de Turisme. I, per damunt de tot, posen en relleu l’esforç del sector per consolidar-se com una destinació segura.

Platja de Zarautz

Les reserves en cases rurals se situen en xifres prèvies a la pandèmia

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain