La Vanguardia (Català-1ª edició)

Una plaça per a Raffaella Carrà a Chueca

El Consistori madrileny inclou el nom de l’artista italiana a la llista de carrers

- REDACCIÓ Barcelona

Una petita placeta situada entre els números 43 i 45 del madrileny carrer Fuencarral, actualment sense nom, portarà el de la italiana Raffaella Carrà, la mort de la qual el 5 de juliol als 78 anys va causar commoció perquè va ser durant dècades una icona televisiva i musical a Espanya.

La proposta de modificar la llista de carrers madrilenya per homenatjar la diva, presentada per Més Madrid, va comptar amb el vistiplau del PP, Cs, Més Madrid i PSOE, i només amb l’abstenció de Vox. Segons el grup municipal del districte centre que va plantejar la mesura, aquesta plaça, situada entre els barris de Chueca i Malasaña, servirà per “visibilitz­ar i posar en relleu la memòria d’aquesta dona, cantant, compositor­a, presentado­ra, ballarina, coreògrafa i icona de referència per a tots els madrilenys i madrilenye­s, especialme­nt per al col·lectiu LGTBI+”.

Segons Més Madrid, Carrà representa “la llibertat per a moltes generacion­s, per a les àvies i avis, pares i mares i també

Icona LGTBI+ Carrà va vestir un conjunt amb la bandera de

l’arc de Sant Martí per recollir un guardó el 2017 a Madrid

les més joves. Sempre va estar molt vinculada a Madrid, ciutat on deia que se sentia lliure i molt a gust gaudint de la vida dels seus carrers i places”.

Aquest és el primer homenatge pòstum de la ciutat a Carrà, a qui el Consistori ja va distingir amb una altra considerac­ió el 2017. La diva va ser premiada com a Icona Gai Mundial i Reina de l’Orgull a les festes de l’Orgull Mundial 2017 (Madrid World Pride). Aquell mateix any, Carrà va participar en la confecció de la bandera arc de Sant Martí elaborada amb llaços de colors que el govern de Manuela Carmena va desplegar a la façana del palau de Cibeles, seu de l’Ajuntament de la ciutat.

L’artista va enlluernar diverses generacion­s per les seves aparicions a la televisió amb programes com el mític Hola Raffaella! que va presentar als noranta a TVE, cadena a la qual va tornar per conduir la telemarató Contigo , i també les gales d’Eurovisió del 2008 o la del 60è aniversari de la cadena el 2016.

La cantant va morir a causa d’un càncer de pulmó que va mantenir en secret fins l’últim dia. Són coneguts els seus innombrabl­es actes altruistes i obres benèfiques, dels quals no acceptava agraïments públics, com quan durant la pandèmia va finançar un respirador per a un hospital italià.

Declarada comunista, Carrà unia amb la seva música persones que estaven en desacord en totes les altres coses, igual com ha passat amb la proposta de Més Madrid, que ha generat el consens de tots els grups municipals a excepció de Vox.

A Itàlia hi ha una dita que fa “Res no és etern, excepte la Carrà” i ara també se la recordarà permanentm­ent a la llista de carrers madrilenya.

Va ser guardonada com a Icona Gai Mundial i Reina de l’Orgull a l’Orgull Mundial del 2017

 ?? TERRY-HARRIS.COM / SPLASHNEWS.COM / GTRES ??
TERRY-HARRIS.COM / SPLASHNEWS.COM / GTRES
 ?? GSR / GTRES ??
GSR / GTRES

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain