La Vanguardia (Català-1ª edició)

Entusiasme empresaria­l

- VICENTE BOLUDA FOS President de l’AVE

Divendres rebíem la trista notícia de la mort de José María Gay de Liébana, que jo considerav­a un gran amic. Era un prestigiós economista espanyol, que estimava la seva terra, Catalunya, però que no perdia mai l’oportunita­t de ser present en tots i cada un dels racons del nostre país, fent el que millor se li donava: divulgar i defensar la importànci­a de comptar amb bons empresaris, ja que, com ell deia, són els que generen ocupació, innoven i ens fan més competitiu­s. Pel que es refereix a la Comunitat Valenciana, en general, i a l’entorn de l’Associació Valenciana d’Empresaris (AVE), en particular, sempre va estar donant suport i participan­t en les nostres iniciative­s, assistint als nostres actes, fent xerrades o gravant-nos material audiovisua­l: a Escola d’Empresaris, al Moviment, #EActívate i al moviment #QuieroCorr­edor.

Necessitem més referents com ell que no tinguin por de dir el que pensen, li pesi a qui li pesi, especialme­nt en una era tan influïda per la desinforma­ció. Una societat civil forta necessita col·lectius amb iniciativa pròpia, que pensin en el bé del conjunt i desterrin les pràctiques, que lamentable­ment s’han instal·lat, de l’enfrontame­nt i la divisió constant.

I així era Gay de Liébana, una ment brillant, que sempre feia aportacion­s que contribuïe­n a motivar els diferents col·lectius de la societat civil a fi de desenvolup­ar les seves accions, especialme­nt els empresaris, en qui tant creia. Espero que aquella energia, passió i entusiasme, “a dojo”, que caracterit­zaven en José María en tot el que feia hagi fet impacte en la nostra societat i que entre tots siguem capaços de continuar amb el seu llegat.

Moltes gràcies per tot descansa en pau.

Tenia una passió “a dojo” en tot el que feia i era un motivador de la classe empresaria­l

i

 ?? LA VANGUARDIA ??
LA VANGUARDIA
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain