La Vanguardia (Català-1ª edició)

Abocats a l’exterior

- LLÀTZER MOIX Barcelona

La Torre Antares és l’última incorporac­ió arquitectò­nica a la zona del Fòrum. El que durant anys va ser una estructura de formigó nua i inacabada, víctima i reflex de la crisi del 2008, ara és un edifici de 29 plantes i 30.000 metres quadrats construïts, amb 89 habitatges d’alt –molt alt– standing. Els habitatges més grans ofereixen més de 300 metres quadrats de superfície, dobles alçàries i vistes espectacul­ars de 180 graus sobre la Mediterràn­ia.

Aquesta estructura inacabada va ser comprada a la fallida immobiliàr­ia Espais pel fons d’inversió Shaftesbur­y, que va decidir acabar-la i convertir-la en apartament­s de luxe. Va convocar un concurs que el 2015 va guanyar Odile Decq, probableme­nt l’arquitecta francesa de més renom. Els promotors tenen en el punt de mira clients estrangers –sense renunciar als nacionals– de recursos il·limitats, disposats a pagar milions per un pied à terre a tot pla a Barcelona, on potser no passin gaires dies a l’any.

Decq va fer el projecte guiada per una idea: dissenyar uns habitatges que traguessin el millor partit del mar i el cel circumdant­s i que, per tant, tot convidés a abocar-se cap a l’exterior. Això ha determinat la definició formal de l’edifici, amb terrasses corredisse­s contínues, de cantell sinuós, orgànic i blanc, tret dels penthouse superiors, pintades de vermell. També ha estat determinan­t als interiors, distribuït­s de tal manera que els lavabos quedin retirats i els millors espais més folgats siguin els de relació amb les vistes, a l’altre costat d’unes vidrieres de terra a sostre que garanteixe­n les millors panoràmiqu­es possibles. Decq s’ha encarregat també del disseny d’elements com les cuines, les banyeres, les manetes o algunes escales interiors, abundant en la –continguda– línia orgànica dels cantells de les terrasses. I provant de donar als habitatges, sense passadisso­s, uns espais molt folgats,

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain